Partidul lui Putin câştigă alegerile parlamentare din Rusia

Camera inferioară a Parlamentului rus va fi dominată de susţinătorii Kremlinului după ce partidul Rusia Unită a câştigat 51% dintre voturi, conform rezultatelor parţiale. Prezenţa la vot a scăzut cu 20% de la alegerile din 2011.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Aliaţii preşedintelui rus Vladimir Putin au câştigat cu lejeritate alegerile parlamentare, arată rezultatele preliminare prezentate luni dimineaţă.

După numărarea unui sfert dintre voturi, Comisia Electorală Centrală a anunţat că partidul Rusia Unită a câştigat 51% la alegerile de duminică – o creştere cu 2% faţă de alegerile parlamentare din 2011.

“Putem spune, cu siguranţă, că partidul a obţinut un rezultat foarte bun: a câştigat”, a declarat duminică seara preşedintele rus la sediul partidului Rusia Unită, la câteva minute după închiderea secţiilor de votare.

La o numărătare parţială a voturilor, partidul populist de aripă dreapta LDPR a ocupat locul al doilea cu 17,2%, în timp ce comuniştii au ajuns pe locul al treilea cu 14,9%.

Rusia Dreaptă, un partid pro-Kremlin şi pro-afaceri, a obţinut 6,4%, obţinând astfel locul al patrulea.

În ciuda succesului partidului Rusiei Unite, prezenţa scăzută la vot a sugerat micşorarea entuziasmului pentru elita conducătoare.

Conform oficialilor, cu două ore înaintea închiderii secţiilor de votare, prezenţa la vot a fost de 39,4%, marcând o scădere imensă de la prezenţa de 60% înregistrată la ultimele alegeri parlamentare.

În regiunea siberiană Altai, oficialii ruşi au declarat că investighează rapoarte privind fraudarea alegerilor. Dacă aceste acuzaţii sunt confirmate, rezultatele din regiunea respectivă ar putea fi anulate.

Ultimele alegeri parlamentare din 2011 au fost de asemenea marcate de acuzaţii răspândite de fraudare, declanşând demonstraţii anti-guvern.

Organizaţia pentru Cooperare şi Securitate în Europa a monitorizat alegerile din Rusia – cu excepţia Crimeei, pe care o consideră ca fiind o parte a Ucrainei anexată ilegal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe