Un alt fel de politică. "Vrem o relaţie exclusivă cu Guvernul, nu şi lateral cu celelalte partide"

Planul lui Nicuşor Dan şi al formaţiunii sale este simplu: nu vrea alianţă cu niciunul dintre partidele vechi, ci vrea să îşi realizeze programul prin intermediul noului Guvern care va depinde de mandatele sale, dacă se va ajunge în situaţia asta.
Andrei Pricopie
15.08.2016

alte articole

Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
15.08.2016

Uniunea Salvaţi România a lui Nicuşor Dan nu va face alianţă cu vechile partide politice nici înaintea alegerilor parlamentare din toamnă, nici după ce acestea s-au terminat. Strategia este una nouă pentru clasa politică românească.

"Alianţă nu vom face, nici preelectoral, nici postelectoral. Adică nu vom fi în situaţia în care ne-am obişnuit în politica românească. Funcţii publice nu ne interesează. Dacă cea mai bună persoană pe Agricultură se va întâmpla să fie de la noi, asta nu înseamnă că persoană acea nu va intra în Guvern, dar nu ne interesează funcţia publică, nu ne interesează să împărţim prefecţi, nu ne interesează tipul ăsta de (politică).

Ce vrem noi să facem este că, dacă în situaţia fericită în care dacă numirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament, să avem o relaţie exclusivă cu prim-ministrul şi cu Guvernul care depinde de voturile noastre, nu şi lateral cu celelalte partide care sprijină acelaşi Guvern pentru că nu vrem să garantăm ceea ce votează ei.

Deci, vrem să avem în programul de guvernare lucrurile din programul nostru pentru care ne batem, vrem să avem presiune pe Guvern astfel încât dacă ei nu se ţin de cuvânt şi nu realizează în termenele la care s-au angajat chestiunile pe care ei singuri le-au inclus în programul de guvernare, să le retragem sprijinul.", a explicat duminică seară, la postul B1 TV, Nicuşor Dan.

Cu alte cuvinte, Uniunea Salvaţi România vrea să îşi realizeze programul prin intermediul noului Guvern care va depinde de mandatele sale.

Întrebat pe cine va susţine USR ca premier în momentul în care vor avea loc celebrele consultări de la Cotroceni, Nicuşor Dan a replicat:

"În primul rând spune că în momentul ăsta, un premier tehnocrat este o soluţie pentru România, tocmai pentru că a existat pentru mult timp o ruptură între clasa politică şi societate şi un premier tehnocrat poate deschide acest dialog între părţile implicate şi să implice ONG-urile, societatea civilă. Şi, da, Dacian Cioloş este una dintre posibilităţi”. Evident că în situaţia în care o să fim acolo, o să fie mai multe posibilităţi pe care le analizăm".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor