USL condamnă respingerea în CGMB a solicitării de transformare a Pieţei Universităţii în "agora civică"

Uniunea Social Liberală condamnă decizia majorităţii PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de a respinge solicitarea societăţii civile privind transformarea Pieţei Universităţii în "agora civică" şi o consideră un motiv în plus care să justifice dezbaterea propusă de Uniune la Parlamentul European privind situaţia din România.

Potrivit unui comunicat al USL transmis marţi AGERPRES, Uniunea susţine acest proiect al societăţii civile, care este "în concordanţă cu valorile care au făcut din Piaţa Universităţii un simbol".

De asemenea, USL se angajează să preia proiectul societăţii civile în momentul în care va forma, în lunile următoare, o nouă majoritate în CGMB, în urma votului direct al cetăţenilor.

Reprezentanţii USL susţin că, în ciuda mesajelor transmise în ultimele zile de către liderii PDL, în urma deciziei luate luni de către consilierii generali democrat-liberali, "la ordinul direct al conducerii PDL Bucureşti", este clar că aceştia nu au înţeles mesajul protestelor din ultimele săptămâni.

"Majoritatea PDL din CGMB a respins proiectul de hotărâre care prevedea posibilitatea transformării Pieţei Universităţii în "agora civică", într-un act de sfidare nu doar a societăţii civile organizate, care a făcut această solicitare, ci a tuturor cetăţenilor care şi-au strigat în aceste săptămâni nemulţumirile în stradă", se precizează în comunicat.

În opinia USL, "PDL fuge de oamenii nemulţumiţi, dar mai ales de cei care au curajul să îşi exprime nemulţumirile".

"Decizia consilierilor generali ai PDL este un semnal clar al persistenţei acestui partid pe linia restricţionării drepturilor democratice ale cetăţenilor României, folosind toate pârghiile instituţionale pe care le deţine în stat", se mai arată în comunicat.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins în şedinţa de luni Proiectul de Hotărâre privind conferirea statutului de "agora civică" spaţiului public din zona Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" şi din faţa Teatrului Naţional.

Proiectul a căzut, după discuţii aprinse, reflectate în votul strâns: 24 de voturi pentru, trei împotrivă şi 23 de abţineri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne