PDL Bucureşti: Piaţa Universităţii nu este un loc viabil pentru agora

Epoch Times România
31.01.2012

Organizaţia PDL Bucureşti susţine că nu se opune ideii de organizare a unei agora, însă precizează că Piaţa Universităţii nu este un loc viabil în acest sens.

"Primarul general al Capitalei este total rupt de atribuţiile şi obligaţiile funcţiei pe care o ocupă. Afirmând printr-un comunicat de presă că PDL Bucureşti s-a opus transformării Pieţei Universităţii în agora, Sorin Oprescu dovedeşte încă o dată că nu ştie care sunt legile în vigoare şi că nu doreşte aplicarea lor", se arată într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Democrat-liberalii menţionează că nu au susţinut proiectul pentru înfiinţarea agora din cauza faptului că votarea sa ar fi încălcat Legea 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

"În lege, se prevede clar în articolul 5 că "organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice sunt interzise în imediata apropiere a gărilor, porturilor, aeroporturilor, staţiilor de metrou, spitalelor, obiectivelor militare, a unităţilor economice cu instalaţii, utilaje sau maşini cu grad ridicat de pericol în exploatare". Or, în apropierea Pieţei Universităţii se află şi metroul, dar şi spitalul Colţea", se arată în comunicatul PDL Bucureşti.

Reprezentanţii PDL Bucureşti spun că nu se opun ideii de agora, ci atrag atenţia asupra faptului că Piaţa Universităţii nu este o "locaţie viabilă".

"Un loc mult mai bun, aşa cum se întâmplă de altfel în toate capitalele europene, ar fi un parc. Eventual Parcul Tineretului, acolo unde ieri primarul general a propus un PUZ prin care să se permită construcţia pe spaţiul verde, încercând astfel să le acorde prietenilor săi posibilitatea de a distruge al doilea mare parc al Bucureştiului", se mai arată în comunicat.

Democrat-liberalii bucureşteni îi mai recomandă lui Sorin Oprescu să citească şi să respecte legislaţia.

"PDL Bucureşti condamnă populismul primarului general, care, prin acţiuni identice cu ale USL, încearcă să folosească politic nemulţumirile românilor", se mai precizează în comunicat.

Primăria Municipiului Bucureşti a susţinut, marţi, prin intermediul unui comunicat, că PDL se opune, în continuare, intereselor bucureştenilor şi ignoră în mod cu totul inexplicabil solicitările legitime ale societăţii civile.

Potrivit sursei citate, şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti este "un nou exemplu în care interesele politice au surclasat interesul general al bucureştenilor".

Majoritatea PDL din CGMB a respins luni proiectul de hotărâre prin care Piaţa Universităţii ar fi căpătat statutul de agora civică.

În comunicat se mai precizează că Primăria Generală a Municipiului Bucureşti va susţine în continuare proiectele de care oraşul are nevoie şi nu va renunţa nici la ideea de a oferi Pieţei Universităţii statutul de agora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor