USB, noi dezvăluiri: Autorităţile nu au curaj să oprească betonarea ilegală a spaţiilor verzi din sectorul lui Negoiţă
alte articole
USB constată că, în ciuda sesizărilor înaintate de consilierii locali şi generali ai Uniunii, betonarea spaţiilor verzi din parcul Brâncuşi şi de pe spaţiile verzi adiacente continuă. USB a atras atenţia asupra lucrărilor ilegale Poliţiei Locale, Poliţiei Române, Gărzii de Mediu şi Direcţiei de mediu din Primăria Generală a Capitalei, dar nimeni nu are curajul să aplice legea în sectorul condus de primarul PSD Robert Negoiţă, reiese dintr-un comunicat de presă remis joi de formaţiune.
"Reamintim că USB a solicitat deja documentaţia necesară acestor lucrări, care în acest moment nu există, şi a cerut suspendarea de urgenţă a lucrărilor de amenajare a pistei pentru biciclete, în zona intersecţiei străzii Nicolae Grigorescu cu blvd-ul Constantin Brâncuşi, trecând prin parcul Constantin Brâncuşi şi zona grădinilor blocurilor de pe aliniamentul blvd-ului Brâncuşi şi până la intersecţia străzii Lucreţiu Pătrăşcanu cu blvd-ul Basarabia.
USB a constatat, din consultarea site-ului oficial al primăriei, că în zona respectivă există deja o alee pietonală suficientă inclusiv pentru amenajarea unei piste de biciclete. Atragem atenţia că legea interzice schimbarea destinaţiei spaţiilor verzi - fie acestea declarate ca atare (încadrate ca parcuri, grădini etc.), fie că sunt terenuri amenajate în fapt ca spaţii verzi", se arată în comunicatul citat.
Ana Ciceală, consilier general al USB, relatează că, la insistenţele consilierilor USB referitoare la şantierul din Parcul Brâncuşi, au venit reprezentanţi ai Poliţiei Locale, ai Gărzii de Mediu şi ai Poliţiei Române, secţia 23.
"Poliţia Locală nu a făcut decât să constate lucrările, deşi are în atribuţii suspendarea lucrărilor de construcţii atunci când nu există avize, autorizaţii de construcţie şi documentaţie de urbanism. Aşadar, Poliţia locală nu funcţionează în sectorul condus de Robert Negoiţă.
Am aflat că lucrările sunt efectuate de mai multe firme private contractate de ADP şi am cerut actele în baza cărora se desfăşoară lucrările, dar conform declaraţiei şefei de şantier, actele respective nu există. Schimbarea destinaţiei spaţiilor verzi şi amenajarea de alei pietonale (conform Legii 24/2007) sunt interzise sau se efectuează în baza unei documentaţii de urbanism (PUZ, PUD, PUG) şi a avizelor specifice.
Primăria sector 3 şi Primăria Municipiului Bucureşti nu au emis nicio documentaţie de urbanism pentru amenajarea acestor spaţii verzi, aşadar lucrările sunt ilegale şi irosesc banul public", declară Ana Ciceală.
Potrivit USB, distrugerea spaţiilor verzi din sectorul 3 continuă, deşi Consiliul Local a alocat anul trecut circa 3,4 milioane de euro pentru amenjararea mai multor spatii verzi din sector, bani ai locuitorilor pe care autorităţile locale îi risipesc, în bătaie de joc.