USB începe ofensiva: "Tărâmul fermecat" din Parcul Tei, un parc de distracţii ilegal

De ce nu au participat consilierii USB Sector 2 la inaugurarea parcului de distracţii "Tărâmul fermecat" din Parcul Tei? În primul rând pentru că este ilegal, susţin reprezentanţii formaţiunii.
Parcul Tei
Parcul Tei (Google Maps)

Consilierii Uniunii Salvaţi Bucureştiul din Sector 2 au declinat invitaţia primarului Toader Mugur Mihai de a fi prezenţi sâmbătă, 25 iunie, la inaugurarea "Tărâmului fermecat" din Parcul Tei, pentru că numitul Parc de Distracţii este ilegal, a transmis marţi, în cadrul unui comunicat de presă, reprezentanţii formaţiunii lui Nicuşor Dan.

Reprezentanţii USB nu au participat la eveniment şi din "respect şi solidaritate faţă de locuitorii cartierului, în special ai străzilor învecinate - Tuzla, Polovraci şi Stăvilarului - care nu au fost consultaţi, nici informaţi în mod corect despre lucrările din vecinătatea lor, despre defrişări şi despre depăşirea nivelului atât fonic cât şi de poluare generat de activităţile de entertainment din zonă".

"În Bucureşti avem deja mult prea puţine parcuri. Este aberant ca, în loc să folosim banii europeni pentru a diminua poluarea, noi să reducem în plus suprafaţa spaţiilor verzi, în detrimentul vieţii sănătoase a oraşului! În Parcul Tei s-au pierdut, prin acest "proiect modern", aproximativ 5.000 mp de spaţiu verde şi s-au tăiat 67 de copaci", se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit USB, destinaţia Parcului Tei ar trebui să rămînă aceea care i-a fost menită prin testamentul întemeietorului acestui parc, Grigore Ghica, primul voievod pământean după perioada fanariotă, care menţiona despre această zonă: "... produce o mulţumire nespusă la vedere şi veselie de-a gata şi fără cheltuială la toţi cetăţenii, de orice clasă, prin publica şi libera preumblare a tuturor printr-însele…"

"În concluzie, cu atât mai utilă pentru capitala noastră a fost participarea câtorva dintre consilierii locali USB, tot sâmbătă 25 iunie, la aceeaşi oră cu lansarea "parcului de distracţii", la evenimentul "Construind împreună Bucureştiul după alegeri", unde s-a putut afla direct de la sursă, cum îşi tratează cetăţenii autorităţile din Elveţia (mai precis din Lausanne), cum decurge un proces de consultare publică într-o ţară occidentală şi cât de departe suntem de unde ne dorim să fim. De normalitate", a fost mesajul consilierilor USB din sectorul 2.