Ursula von der Leyen, la Davos: Trump a afectat democraţia iremediabil. Şefa Comisiei Europene cere cenzurarea postărilor "ilegale" pe platformele social media

Confuzia bântuie locurile înalte. Condamnarea închiderii contului lui Trump, dar şi apeluri pentru cenzurarea libetăţii de expresie prin înlăturarea conţinutului "ilegal"
Ursula von der Leyen (Getty Images)
Epoch Times România
27.01.2021

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că mandatul lui Donald Trump la Casa Albă ca preşedinte ar putea să fi afectat definitiv democraţia.

Von der Leyen a afirmat că îngrijorările liderilor mondiali s-au îndepărtat de la problema tarifelor punitive aplicate de SUA către impactul pe termen lung al preşedinţiei lui Trump.

Von der Leyen a adresat îngrijorările marţi, la summitul Agendei de la Davos.

Citiți și Biserica Catolică este infiltrată de globaliştii Marelui Reset - Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano

„În urmă cu un an, discuţiile mele bilaterale se învârteau în primul rând în jurul întrebării: ar impune Guvernul SUA tarife punitive producătorilor auto europeni? Astăzi, după un an, ne îngrijorăm dacă democraţia însăşi ar fi putut fi afectată definitiv în ultimii patru ani”, a menţionat von der Leyen în timpul discursului său virtual. Şefa Comisiei Europene nu a explicat însă în ce mod poate un om, chiar şi preşedintele SUA, afecta "democraţia".

De asemenea, ea şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la „puterea imensă a marilor companii digitale” şi a spus că ar trebui instituite restricţii pentru a proteja instituţiile împotriva „puterii corozive a discursurilor de ură, dezinformare, ştiri false şi incitare la violenţă”.

Citiți și Armata Europeană se naşte: Trupele germane folosesc la manevre propriile autovehicule

„Vrem ca platformele să fie transparente cu privire la modul în care funcţionează algoritmii lor, deoarece nu putem accepta ca deciziile care au un impact de anvergură asupra democraţiei noastre să fie luate numai de programe de computer”.

Şefa braţului executiv al UE a declarat că este alarmată de rolul pe care giganţii de pe reţelele sociale l-au jucat în timpul violenţelor de la Capitoliu din 6 ianuarie şi de decizia Twitter de a interzice definitiv contul preşedintelui de atunci Donald Trump. Ea a spus că o astfel de „interferenţă gravă cu libertatea de exprimare” nu ar trebui să fie lăsată la latitudinea companiilor de internet.

„Vrem să se stabilească în mod clar faptul că aceste companiile de internet îşi asumă responsabilitatea pentru modul în care difuzează, promovează şi elimină conţinutul”, a spus von der Leyen în discursul său.

Citiți și “Noua ordine mondială”: comunism la scară globală - chiar dacă poartă o mască de umanoid

În decembrie, UE a stabilit un set dur de reguli ale noilor tehnologii, care vizează giganţii hi-tech precum Apple, Google, Facebook şi altele, cu o propunere care ameninţă cu amenzi uriaşe asupra acestor companii în cazul în care încalcă comportamentul anticoncurenţial sau nu reuşesc să reducă postările cu conţinut ilegal.

Conform propunerii, companiile ar putea suferi amenzi de până la şase la sută din cifra lor de afaceri dacă nu reuşesc să modereze conţinutul sau să transmită autorităţilor date cu privire la strategiile lor de moderare a conţinutului "ilegal".

Citiți și Xi Jinping la Davos: "Întunericul nu poate acoperi niciodată lumina zorilor". Cere "multilateralism" şi renunţarea la ură

Von der Leyen a afirmat anterior că este mai puţin îngrijorată pentru faptul că mandatul preşedintelui Trump la Casa Albă s-a încheiat şi Joe Biden a preluat funcţia de preşedinte al SUA la 20 ianuarie, dar a avertizat că lumea s-a schimbat în aceşti patru ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor