UPDATE: Stelian Tănase devine istorie. Irina Radu, votată şef interimar al TVR (Video)

Plenul reunit al Parlamentului a respins raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, ceea ce a dus, automat, la demiterea conducerii TVR în frunte cu Stelian Tănase.
Stelian Tănase (Epoch Times România)
Loredana Diacu
23.09.2015
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Cu 231 de voturi din 234 exprimate, parlamentarii s-au exprimat în favoarea numirii Irinei Radu ca şef interimar al TVR. Liberalii s-au abţinut de la vot, ramânând la locurile lor.

***

Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri - cu 115 voturi "pentru", 220 voturi "împotrivă" - raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, ceea ce duce automat la demiterea conducerii TVR în frunte cu Stelian Tănase, preşedintele-director general.

Până la numirea unui nou consiliu de administraţie, care va propune un nou preşedinte-director general, televiziunea publică va fi condusă de Irina Radu, actual director de programe al TVR. Numirea acesteia a fost aprobată în comisiile de cultură reunite cu 21 voturi pentru, 6 abţineri şi un vot împotrivă şi urmează votul în plenul reunit. Dacă propunerea va fi aprobată în plenul reunit, interimarul va putea asigura şefia TVR timp de 6 luni. În cazul în care nu este cvorum pentru această numire, interimatul rămâne doar pentru o perioadă de 60 de zile.

Irina Radu a fost propusă în 2012 de către PNL pentru un loc în Consiliul de Administraţie al TVR. În afară de TVR, Radu a mai lucrat la Kanal D şi Intact Production (firma din trustul mediatic al lui Dan Voiculescu) ca manager general.

Reamintim că anterior votului de astăzi, Stelian Tănase a acuzat că mazilirea i se trage de la generalul Oprea, care l-a sunat "foarte înfierbântat, foarte opărit" şi i-a cerut să scoată de pe post un material despre plagiatul său. Conform preşedintelui-director general al TV, Oprea s-ar fi folosit şi de reprezentanţii partidului său în conducerea TVR pentru a opri materialele pe această temă, unul dintre aceştia, venind chiar la el acasă. Mai multe informaţii pe acest subiect, puteţi citi aici.

Audiat astăzi în Parlament, Tănase a ţinut să declare că, în ultimii zece ani, guvernele care s-au succedat şi Parlamentul au luat hotărâri care au dezavantajat grav Televiziunea Română.

"Am venit la TVR moştenind o datorie de aproape 180 de milioane de euro. Mi s-a propus un sprijin, existând atunci o majoritate USL de aproape 70%", a declarat Stelian Tănase, întrerupt imediat de Valeriu Zgonea care i-a cerut să se refere strict la raportul de activitate al TVR, şi l-a avertizat că are doar 5 minute la dispoziţie pentru a vorbi.

"Datoriile TVR au crescut în lipsa unui cadru legislativ şi a unor hotărâri absolut necesare pe care Guvernul ar fi trebuit să le ia. În acest moment, aşa cum v-am anunţat şi acum un an şi jumătate, situaţia televiziunii nu mai este la îndemâna managerilor TVR, situaţia este atât de gravă încât se poate rezolva doar printr-un şir de măsuri pe care trebuie ca un Guvern să şi le asume." a adăugat Tănase, subliniind că TVR este sub control politic şi, de-a lungul mandatului său a asista la nenumărate acţiuni de imixtiune în programele televiziunii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor