UPDATE: Stelian Tănase devine istorie. Irina Radu, votată şef interimar al TVR (Video)

Stelian Tănase
Stelian Tănase (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Cu 231 de voturi din 234 exprimate, parlamentarii s-au exprimat în favoarea numirii Irinei Radu ca şef interimar al TVR. Liberalii s-au abţinut de la vot, ramânând la locurile lor.

***

Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri - cu 115 voturi "pentru", 220 voturi "împotrivă" - raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, ceea ce duce automat la demiterea conducerii TVR în frunte cu Stelian Tănase, preşedintele-director general.

Până la numirea unui nou consiliu de administraţie, care va propune un nou preşedinte-director general, televiziunea publică va fi condusă de Irina Radu, actual director de programe al TVR. Numirea acesteia a fost aprobată în comisiile de cultură reunite cu 21 voturi pentru, 6 abţineri şi un vot împotrivă şi urmează votul în plenul reunit. Dacă propunerea va fi aprobată în plenul reunit, interimarul va putea asigura şefia TVR timp de 6 luni. În cazul în care nu este cvorum pentru această numire, interimatul rămâne doar pentru o perioadă de 60 de zile.

Irina Radu a fost propusă în 2012 de către PNL pentru un loc în Consiliul de Administraţie al TVR. În afară de TVR, Radu a mai lucrat la Kanal D şi Intact Production (firma din trustul mediatic al lui Dan Voiculescu) ca manager general.

Reamintim că anterior votului de astăzi, Stelian Tănase a acuzat că mazilirea i se trage de la generalul Oprea, care l-a sunat "foarte înfierbântat, foarte opărit" şi i-a cerut să scoată de pe post un material despre plagiatul său. Conform preşedintelui-director general al TV, Oprea s-ar fi folosit şi de reprezentanţii partidului său în conducerea TVR pentru a opri materialele pe această temă, unul dintre aceştia, venind chiar la el acasă. Mai multe informaţii pe acest subiect, puteţi citi aici.

Audiat astăzi în Parlament, Tănase a ţinut să declare că, în ultimii zece ani, guvernele care s-au succedat şi Parlamentul au luat hotărâri care au dezavantajat grav Televiziunea Română.

"Am venit la TVR moştenind o datorie de aproape 180 de milioane de euro. Mi s-a propus un sprijin, existând atunci o majoritate USL de aproape 70%", a declarat Stelian Tănase, întrerupt imediat de Valeriu Zgonea care i-a cerut să se refere strict la raportul de activitate al TVR, şi l-a avertizat că are doar 5 minute la dispoziţie pentru a vorbi.

"Datoriile TVR au crescut în lipsa unui cadru legislativ şi a unor hotărâri absolut necesare pe care Guvernul ar fi trebuit să le ia. În acest moment, aşa cum v-am anunţat şi acum un an şi jumătate, situaţia televiziunii nu mai este la îndemâna managerilor TVR, situaţia este atât de gravă încât se poate rezolva doar printr-un şir de măsuri pe care trebuie ca un Guvern să şi le asume." a adăugat Tănase, subliniind că TVR este sub control politic şi, de-a lungul mandatului său a asista la nenumărate acţiuni de imixtiune în programele televiziunii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.