Stelian Tănase acuză: "Oprea s-a văzut cu Ponta şi Dragnea şi au hotărât lichidarea mea"

Stelian Tănase
Stelian Tănase (Epoch Times România)

Şeful TVR, Stelian Tănase, a acuzat, luni, într-o emisiune la televiziunea naţională, că decizia privind demiterea sa din fruntea postului public are drept "cauză imediată" un conflict cu vicepremierul Gabriel Oprea, relatează gândul.info.

Tănase, a cărui schimbare din post urmează să fie votată joi în Parlamentul, a declarat că Gabriel Oprea l-a sunat "foarte înfierbântat, foarte opărit" şi i-a cerut să scoată de pe post un material despre plagiatul său. Conform preşedintelui-director general al TV, Oprea s-ar folosit şi de reprezentanţii partidului său în conducerea TVR pentru a opri materialele pe această temă, unul dintre aceştia, venind chiar la el acasă.

"Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte înfierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la ştiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină", a spus Stelian Tănase, precizând că discuţia a fost intermediată de jurnalistul Realitatea Tv, Rareş Bogdan.

Potrivit gândul, Stelian Tănase a mai precizat că şi în ziua următoare a urmat o convorbire cu Oprea, nemulţumit că Dragoş Pătraru pregăteşte un alt material cu plagiatul său. Convorbirea ar fi fost intermediată de reprezentanţii UNPR în CA al TVR.

"M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat 5 minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la preşedintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat şi revoltat că pregătim, şi mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Naţiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus, nu se opreşte o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteţi veni în studio fie să daţi un drept la replică, fie să fiţi intervievat”, a spus Stelian Tănase, precizând că, ulterior, unul dintre uneperişti a venit chiar la el acasă.

"A doua zi, Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD şi au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta şi Dragnea. Este un amestec grosolan în libertatea presei din România, este un lucru inacceptabil", a declarat Tănase, precizând că nu are îndoieli că va fi demis de Parlament.

Reamintim că miercuri, 16 septembrie, Comisiile reunite de Cultură ale Parlamentului au respins raportul de activitate al TVR cu 17 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” şi o abţinere. Acest rezultat reprezintă, practic, un blam pentru actuala conducere a TVR, respectiv pentru Stelian Tănase şi Consiliul de Administraţie al TVR. Raportul urmează să fie votat şi în plen, iar dacă e respins, conducerea TVR va fi demisă. Votul are loc miercuri, informează gândul.

Mai amintim că generalul Gabriel Oprea a fost acuzat recent că şi-a plagiat lucrarea de doctorat şi, mai mult, că ulterior a coordonat o serie de doctorate plagiate, titulari fiind apropiaţi ai săi, precum primarul sectorului 2, Neculai Onţanu. De asemenea, din seria de investigaţii publicate de jurnalista Emilia Şercan, mai reiese că inclusiv secretara lui Oprea este suspectă ca şi-a plagiat doctoratul (lucrarea fiind coordonată de şeful ei). Aceeaşi secretară a fost şi decorată de trei ori de doi preşedinţi ai ţării, la propunerea generalului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.