UPDATE - Patronul Antenelor află astăzi dacă iese de sub control judiciar
alte articole
UPDATE - Curtea de Apel Bucureşti a decis joi suspendarea procesului şi sesizarea Curţii Supreme care va trebui să stabilească dacă Dan Voiculescu avea sau nu dreptul să facă o nouă contestaţie în acest caz. Procesul se va relua după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa în această chestiune de drept, relatează Agerpres.
***
Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe joi asupra cererii lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA într-un dosar în care patronul Antenelor este acuzat de şantaj.
Cererea lui Voiculescu a fost judecată marţi, pronunţarea unei decizii fiind amânată pentru joi. La momentul respectiv, patronul trustului Intact a declarat că "se supune legilor ca fiecare român", subliniind însă că dacă magistraţii vor decide menţinerea măsurii controlului judiciar se vor adresa CEDO.
Curtea de Apel Bucureşti a judecat marţi cererea formulată de Dan Voiculescu pentru ridicarea controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul de şantaj. Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea lui Voiculescu pe data de 10 iulie, însă acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la începutul lunii iulie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu, într-un dosar în care omul de afaceri este acuzat de şantajarea cu campanii de discreditare a mai multor oameni de afaceri pentru a-şi face publicitate la posturile de televiziune ale lui Voiculescu.
Conform probelor strânse de anchetatori până acum, fondatorul PC a ameninţat şi a făcut presiuni în mod direct sau indirect, prin intermediul trustului pe care îl controlează indirect familia Voiculescu, asupra oamenilor de afaceri respectivi - denunţători în acest caz - sub pretextul promovării firmelor acestora. Dan Voiculescu i-a ameninţat pe denunţători cu derularea de campanii mediatice negative, pentru a dobândi foloase, în mod incorect.
"Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării. Ca modalitate de abordare folosită de către Dan Voiculescu, acesta le-a prezentat denunţătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă Intact Media şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3", arată DNA.