UPDATE: Gabriela Firea nu s-a prezentat la audierea de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele
Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele (Epoch Times România)

UPDATE: Gabriela Firea nu s-a prezentat la audierile CNCD de luni iar avocatul pe care senatorul a anunţat că îl va trimite să o reprezinte a absentat şi el.

"Gabriela Firea a anunţat că va sosi la CNCD, ulterior a spus că va fi reprezentată de un avocat. Avocatul a spus că întârzie. Am aşteptat şi nu a mai venit nici avocatul. E opţiunea unei părţi să răspundă sau nu la o citaţie care vine de la CNCD." a declarat preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, citat de Agerpres.

Csaba a mai anunţat că CNCD a mai primit două plângeri legate de declaraţiile Gabrielei Firea, una de la deputatul PDL Andreea Paul şi una de la o altă persoană fizică. Cele două plângeri se vor conexa cu sesizarea lui Alexandru Muraru şi se va face un raport asupra dosarului, care va fi supus dezbaterii Colegiului Director. O decizie în ceea de priveşte sesizările ar putea fi luată cel târziu săptămâna viitoare, a mai precizat Csaba.

* * *

Senatorul PSD Gabriela Firea va fi audiată la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNDC), ca urmare a sesizării depuse de Alexandru Muraru, vicepreşedinte PNL Iaşi, referitoare la declaraţiile jignitoare la adresa cuplurilor fără copii, făcute de aceasta.

"Din punctul meu de vedere, a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii... Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că, din greşeală, domnul Klaus Iohannis a spus ce gândea atunci când a afirmat că, neinvestind în educaţia copiilor, a investit în imobiliare.' a declarat recent Firea, adăugând ulterior că, spre deosebire de Iohannis, Victor Ponta creşte doi copii şi şi-ar mai dori şi alţii.

Potrivit postului B1 TV, reprezentanţii CNCD vor dezbate luni contestaţia depusă de vicepreşedintele PNL Iaşi împotriva purtătorului de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD.

Potrivit lui Muraru, atacul Gabrielei Firea care l-a acuzat pe prezidenţiabilul ACL că nu a înfiat copii şi că nu are o "familie completă", motiv pentru care nu ar fi bun să fie preşedinte este de o deosebită gravitate şi îi aduce atingere nu doar lui Iohannis ci şi tuturor cuplurilor infertile din România:

"Potrivit specialiştilor din domeniul natalităţii, statistic, în România, aproape 25% dintre cupluri se confrunta cu această problemă, a infertilităţii. Crearea unei stereotipii şi aducerea în cadrul public a unei asemenea chestiuni intime, menită să demonstreze în mod fals o anumită slăbiciune sau o calitate negativă, este de natură să discrimineze grav dreptul la viaţă privată, drept fundamental consfinţit de Constituţia României.", a sesizat Muraru.

În consecinţă, vicepreşedintele PNL Iaşi a cerut CNCD să aplice sancţiunea maximă şi să o oblige pe Firea să-şi ceară scuze public:

"Luând în considerare calitatea oficială a doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, de senator în Parlamentul României, de demnitar al statului, gravitatea faptelor, amploarea lor, dimensiunea publică a acestora, precum şi momentul în care acestea au fost făcute (campania electorală pentru alegerile prezidenţiale), am solicitat CNCD sancţiunea maximă care coroborează amenda contravenţională în cuantum de 100.000 RON, obligarea senatorului PSD să publice şi să difuzeze, în mass-media (presă scrisă, audio şi video), un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei, precum şi solicitarea de scuze publice într-un cadru similar celui în care s-a produs fapta." mai informează Muraru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne