An electoral: Liviu Dragnea promite autostradă Sibiu-Piteşti

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Aflat duminică la Horezu, Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi şef de campanie electorală al PSD, a declarat că între Sibiu şi Piteşti va fi construită o autostradă şi că în cel mai scurt timp vor începe exproprierile.

"Vreau să fac o precizare pe care a făcut-o şi premierul sâmbătă: informaţia importantă şi corectă este că în Master Planul de Transport al României, care este singurul document oficial, acolo tronsonul Sibiu-Piteşti este trecut autostradă.

Faptul că până a se ajunge la autostradă se trece prin nişte faze intermediare este important, dar nu este determinant. Cert este că prima operaţie va fi exproprierea pentru autostradă, urmând să se decidă ulterior dacă se trece prin faza intermediară de a se construi un drum expres sau se face de la bun început autostradă. Exproprierile vor începe cât de curând, important este de ştiut că între Sibiu şi Piteşti va fi autostradă", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Declaraţiile lui Dragnea au loc la o zi după ce, aflat în vizită la Uzina Dacia de la Mioveni, premierul Ponta a declarat că segmentul Piteşti-Sibiu va fi trecut în Programul Operaţional de Transport ca autostradă, adăugând că legătura rutieră va fi realizată în două etape, mai întâi ca drum expres, şi apoi ca autostradă.

"Această promisiune nu are legătură cu campania, pentru că ştiu că dacă ajung preşedinte nu o să pot să fac autostrăzi. Dar are legătură cu master-planul pe care domnul ministru l-a prezentat, inclusiv aici la Mioveni, şi pe care Guvernul îl va aproba ca Program Operaţional de Transport în noiembrie-decembrie. Va prevede foarte clar regim de autostradă, va prevede finanţarea în două faze, pentru drum expres în prima fază, cu tot cu expropriere, studiu de fezabilitate pentru autostradă şi imediat ce avem finanţarea finală, ca autostradă. Important este să începem", a declarat Ponta.

Reamintim că francezii de la Renault cer de ani de zile realizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu, avertizând că dacă acest lucru nu se realizează în următorii câţiva ani uzinele Dacia de la Mioveni ar putea fi închise.

Mai amintim, în context, că în anul electoral 2014 nu a fost inaugurat niciun kilometru nou de autostradă, aceasta în condiţiile în care fostul ministru PSD al Transporturilor, Dan Şova, promitea 3.000 de kilometri de autostradă până în 2020. În aceste condiţii, România ar putea pierde 2,88 miliarde de euro din fondurile europene alocate pentru transporturi dacă banii nu vor fi absorbiţi până la sfârşitul anului 2015, potrivit Gândul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne