Puterea cenzurează presa la New York şi la Bucureşti

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Victor Ponta a avut joi o întâlnire cu lideri ai comunităţii româneşti din New York, însă a interzis accesul în sală pentru reprezentanţii presei româno-americane, scrie Monica Macovei vineri, într-o postare pe blog.

Citând textul invitaţiei trimise de consulatul României la New York pentru întâlnirea cu Ponta, Monica Macovei mai scoate în evidenţă şi faptul că reportofoanele şi camerele de fotografiat sau filmat au fost interzise la întrevederea reprezentanţilor comunităţii românilor din SUA cu premierul:

"Precizăm, totodată, că din constrângeri de timp şi de spaţiu, presa nu va avea acces la eveniment. În aceste condiţii, pentru aplicarea unor reguli uniforme, membrii comunităţii care au şi calitatea de reprezentanţi ai presei locale vor participa exclusiv în prima calitate - aceea de membri ai comunităţii, nefiind permis accesul la întâlnire cu reportofoane, camere de fotografiat sau filmat.", se specifică în invitaţia la evenimentul din SUA, semnată de doamna Consul General, Ioana Gabriela Costache.

"Atitudinea lui Victor Ponta este de-a dreptul jignitoare şi lipsită de respect la adresa românilor din Statele Unite.", scrie Macovei, adăugând că un grup de jurnalişti români din New York s-a revoltat, spunând că un asemenea “lucru nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 24 de ani.”


"Niciun politician în America nu şi-ar fi permis să ţină presa departe de la o astfel de întâlnire. Societatea americană a progresat pentru că avut o presă liberă şi oamenii şi-au putut exprima opiniile. Se vede că Ponta până şi în America vrea să suprime presa şi opiniile care nu-i convin.", scrie Monica Macovei, adăugând că "modelul partidului comunist chinez începe să fie tot mai mult îmbrăţişat de Victor Ponta."

"Micul Ceauşescu s-a dus în America şi, în loc să înveţe despre libertate şi democraţie, a impus apucăturile de tiran comunist.", concluzionează prezidenţiabilul Monica Macovei.

Apropo de obiceiurile de Mic Ceauşescu ale lui Ponta şi de "modelul partidului comunist chinez care începe să fie tot mai mult îmbrăţişat de premier" reamintim că joi, în timp ce presa nu avea voie să intre la întâlnirea lui Victor Ponta cu românii din America, un lucru asemănător se întâmpla şi la Bucureşti.

Reporterilor Epoch Times, singura publicaţie din România care transmite sistematic ştiri şi analize ale situaţiei politice din China, le-a fost interzis joi accesul în clădirea Guvernului în timpul vizitei delegaţiei chineze conduse de vicepremierul Zhang Gaoli. Deşi reporterii noştri aveau acreditare la Guvern, Biroul de Presă al Guvernului nu le-a permis intrarea la eveniment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne