UNPR va încheia un protocol cu romii, pentru susţinerea candidaturii lui Victor Ponta

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În  imagine, Victor Ponta
Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

UNPR va încheia luni un protocol de colaborare cu Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, privind susţinerea candidaturii lui Victor Ponta în cursa pentru Cotroceni, relatează Mediafax.

Conform unui comunicat remis duminică de UNPR protocolul va fi semnat de către secretarul general al Uniunii, Neculai Onţanu şi de către preşedintele PADR, Dorin Cioabă.

Reamintim că vineri, auto-intitulatul "rege" al romilor, Dorin Cioabă anunţa înfiinţarea "primului partid politic, din lume, al romilor." Formaţiunea politică înregistrată la Tribunalul Bucureşti se numeşte Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR).

Totodată, în urmă cu câteva zile, fraţii Cioabă, Dorin şi Daniel, anunţau că romii nu mai vor să-şi vândă voturile pe un kil de zahăr şi un litru de ulei şi că au demarat discuţii cu cei 14 prezidenţiabili în vederea încheierii unui acord de colaborare prin care candidatul care vrea voturile comunităţii rome să garanteze locuri de muncă şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru etnie.

Daniel Cioabă mai declara că aşteaptă oferte din partea candidaţilor, după care va alege cea mai bună ofertă pentru etnia sa şi le va spune oamenilor săi unde să pună ştampila pe buletinul de vot.

În ziua în care fraţii Cioabă au anunţat oficial înfiinţarea PADR, pe contul de Facebook a lui Daniel Cioabă a apărut anunţul: "Noi Romi îl vom susţine pe Victor Ponta!"