UPDATE. CAB judecă azi contestaţia lui Mircea Băsescu de arestare preventivă. Acesta rămâne în arest

Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)
UPDATE. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în continuare în arest, a decis vineri Curtea de Apel Bucureşti CAB), respingând contestaţiile acestora faţă de măsura preventivă dispusă în dosarul privind traficul de influenţă făcut cu scopul de a ieşi din închisoare Bercea Mondial. Hotărârea este definitivă.
***
Curtea de Apel Bucureşti judecă vineri contestaţia făcută de Mircea Băsescu la decizia de arestare preventivă.
Tribunalul Bucureşti a decis pe 20 iunie arestarea lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă, la cererea procurorilor DNA, hotărârea instanţei nefiind definitivă.

Totodată, instanţa a emis un mandat de arestare şi pentru Marian Căpăţînă, intermediarul care i-ar fi dat bani lui Mircea Băsescu de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă se află în arestul Poliţiei Capitalei.

Procurorii DNA susţin că există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, inculpatul Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, cu scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. În dosarul respectiv, Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor după ce şi-a înjunghiat un nepot.
La începutul anului 2011, după ce Sandu Anghel, zis Bercea Mondial a fost arestat preventiv de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Marian Căpăţînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor ajunge la Mircea Băsescu, pentru ca acesta să intervină la magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Bercea Mondial şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Întrucât Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-a mai dat lui Marian Căpăţînă încă 350.000 de euro. Intervalul în care Florin Anghel i-a remis sume de bani lui Marian Căpăţînă este cuprins între 20 februarie 2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de Bercea Mondial) şi 22 februarie 2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond).