UNPR: Forţele politice să aşeze interesul naţional deasupra celui de partid
alte articole
Uniunea Naţională pentru Progresul României consideră stabilitatea şi "pacea socială" elemente "vitale" pentru România şi subliniază că acest lucru nu poate fi realizat decât dacă toate forţele politice înţeleg să aşeze interesul naţional deasupra celui de partid şi înţeleg să pună în aplicare, în mod onest, principiul fundamental al dialogului social.
UNPR va da curs invitaţiei lansate de preşedintele Traian Băsescu şi va participa la discuţiile de luni, de la Palatul Cotroceni, aşa cum a anunţat, într-un comunicat de presă, încă de acum o săptămână, când consultările şefului statului cu partidele parlamentare au fost contramandate ca urmare a demisiei Cabinetului Boc.
Progresiştii consideră că dialogul cu privire la ratificarea de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară reprezintă o bună ocazie pentru toate forţele politice responsabile să-şi exprime şi să facă dovada angajamentului ferm de a păstra şi consolida pe termen lung stabilitatea economică a ţării.
În ceea ce priveşte situaţia politică din România, UNPR îşi manifestă disponibilitatea spre dialog, ca unică soluţie de a depăşi dificultăţile de moment.
"Încă de la înfiinţare, UNPR a militat pentru responsabilitate şi stabilitate. Este vital ca România să aibă în continuare pace socială, iar acest lucru nu poate fi realizat decât dacă toate forţele politice înţeleg să aşeze interesul naţional deasupra celui de partid şi înţeleg să pună în aplicare, în mod onest, principiul fundamental al dialogului social", afirmă progresiştii în comunicatul citat.
Uniunea Naţională pentru Progresul României va fi reprezentată la discuţiile de la Palatul Cotroceni de preşedinţii Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu.
Preşedintele Traian Băsescu a trimis duminică o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni.
Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, temele sunt perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României. Aceste teme făcuseră obiectul invitaţiei la consultări şi săptămâna trecută, înainte de depunerea mandatului Cabinetului Emil Boc. Luni însă, consultările pe aceste teme au fost amânate, partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlament fiind prezente la Cotroceni pentru desemnarea unui nou prim-ministru.
Consultările au loc pe fondul grevei parlamentare a Opoziţiei.