Ioan Toma (UNPR): Validarea noului Guvern, un prim pas în schimbarea clasei politice

Epoch Times România
09.02.2012

Validarea noului cabinet de către Parlament reprezintă un prim pas în schimbarea clasei politice, a declarat joi, pentru AGERPRES, secretarul general adjunct al UNPR, senatorul Ioan Toma.

El a subliniat că are o părere foarte bună despre actualul cabinet, mai ales în contextul în care a susţinut în permanenţă tinerii, fiind totodată şi iniţiatorul unui proiect de lege privind reducerea vârstei de vot de la 18 la 16 ani.

"Am fost cel care am susţinut în permanenţă tinerii, cel care am considerat că în decizia de creionare a viitorului României trebuie să participe şi tinerii. Cred că este primul pas care s-a făcut în schimbarea clasei politice (n.r. validarea noului guvern), iar faptul că am propus şi votul la 16 ani e încă un pas în acest sens Sigur că sunt convins şi aş dori ca guvernul şi primul ministru să ţină cont de ceea ce spunem, ca Uniune Naţională pentru Progresul României, în ceea ce priveşte un calendar de revenire la salariile din 2010 şi indexarea pensiilor, precum şi taxarea marilor averi ca şi sursă pentru o serie de investiţii care să permită degajarea unor fonduri pentru a acoperi pentru ceea ce am propus mai înainte", a spus senatorul progresist.

Potrivit acesteia, taxarea averilor este practicată deja de ţările care au o democraţie mult mai veche decât cea din ţara noastră.

Cabinetul Mihai-Răzvan Ungureanu a primit votul de învestitură, cu 237 de voturi pentru şi 2 împotrivă.

Votul asupra programului de guvernare şi a listei de miniştri ai Cabinetului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu a avut loc joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi a fost vot secret, cu bile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor