Unirea României cu R. Moldova. La Chişinău, marş pentru resetarea celor două state româneşti

"Vrem Guvern comun!", scandează pe străzile Chişinăului tinerii unionişti din Moldova de peste Prut.
Marş pentru Unire la Chişinău, 8 noiembrie 2015
Marş pentru Unire la Chişinău, 8 noiembrie 2015 (Epoch Times)

În capitala Moldovei de peste Prut are loc un marş pentru "resetarea celor două state româneşti prin unire. Organizat la iniţiativa Blocului Unităţii Naţionale şi a Consiliului Unirii, în paralel cu manifestaţii pro-unire similare desfăşurate la Bucureşti şi în alte oraşe din România, marşul a început la ora 13.30, având ca punct de pornire Monumentul lui Ştefan cel Mare, din Chişinău.

"Tragedia de la Clubul Colectiv a arătat clar că în România este nevoie de o resetare a clasei politice. De cealaltă parte, dezastrul social-economic în care a ajuns Republica Moldova a arătat clar că este nevoie de o reorganizare a statului în întregime. Şi la Bucureşti, şi la Chişinău, avem şansa să facem un pas vital pentru a trăi toţi într-o Românie mai bună: un guvern comun pentru cele două state româneşti", a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unităţii Naţionale.

Manifestaţia a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor care au trecut la cele veşnice în urma incendiului devastator din clubul bucureştean Colectiv, arată infoprut.ro

Purtând bannere cu mesajul "Vrem Unirea", coloana formată din sute de manifestanţi, având în frunte o persoană care bate ritmul la tobe, străbate străzile oraşului Chişinău.

Se scandează "Basarabia e România", "Unire", Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflornescă, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească", "Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti" şi"Toată lumea vrea să ştie, Chişinăul vrea Unire" şi "Vrem Guvern comun."

Manifestanţii din primul rând al coloanei duc un banner mare cu "Tinerii Moldovei."