Unirea României cu R. Moldova. Marş de amploare pentru resetarea celor două state româneşti

Un marş de amploare va avea loc duminică la Chişinău pentru resetarea celor două state româneşti prin unire, reiese dintr-un comunicat remis sâmbătă de Platforma Unioniste Acţiunea 2012.
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

Marşul începe la ora 13:00, cu plecare de la Monumentul lui Ştefan cel Mare, din Chişinău, la iniţiativa Blocului Unităţii Naţionale şi a Consiliului Unirii, în paralel cu manifestaţii pro-unire similare desfăşurate la Bucureşti şi în alte oraşe din România.

"Tragedia de la Clubul Colectiv a arătat clar că în România este nevoie de o resetare a clasei politice. De cealaltă parte, dezastrul social-economic în care a ajuns Republica Moldova a arătat clar că este nevoie de o reorganizare a statului în întregime. Şi la Bucureşti, şi la Chişinău, avem şansa să facem un pas vital pentru a trăi toţi într-o Românie mai bună: un guvern comun pentru cele două state româneşti", a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unităţii Naţionale.

Potrivit site-ului organizaţiei, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe