Unele componente ale vaccinurilor sunt produse din linii celulare dubioase

(photos.com)
Kyrill Belan
01.02.2013

În ultimul timp, cercetătorii efectuează numeroase studii, care au drept scop compararea stării de sănătate a copiilor vaccinaţi şi a celor care nu au fost supuşi vaccinării. Se poate spune, că rezultatele cercetărilor creează o antireclamă puternică întregii campanii de vaccinare. Experţii independenţi, la rândul lor, încearcă să găsească propriile explicaţii, prin analiza acţiunii vaccinurilor asupra organismului uman. O investigaţie recentă în acest sens arată că componentele unor vaccinuri au o provenienţă dubioasă.

Organizaţia non-profit privind siguranţa vaccinurilor, Naţional Vaccine Information Center (NVIC), informează că unele vaccinuri destinate copiilor conţin componente derivate din fetuşi umani avortaţi, precum şi proteine umane modificate genetic.

Constituie oare aceste componente o ameninţare la adresa sănătăţii copiilor? Este greu să dai un răspuns exhaustiv la această întrebare, totuşi, cercurile ştiinţifice examinează probabilitatea unei legături de cauzalitate dintre vaccinare şi un număr tot mai mare de cazuri de autism şi alte forme de tulburări neurologice la copii vaccinaţi.

Potrivit datelor furnizate de NVIC, cel puţin 8 din 23 de vaccinuri folosite în SUA pentru copii conţin componente de origine îndoielnică. Iată câteva linii celulare, care sunt folosite pe post de sursa de proteine ​​şi ADN pentru producerea unor vaccinuri:

• Linia MRC-5 a fost obţinută în septembrie 1966 din ţesutul pulmonar al unui fetus avortat la 14 săptămâni de sarcină. Sarcina femeii în vârstă de 27 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a fost întreruptă în baza indicaţiilor psihiatrice.

• Linia WI-38 din celule diploide a fost extrasă din ţesutul pulmonar al unui embrion normal. Femeia se afla la 3 luni de sarcină.

• Vaccinul rubeolic, utilizat în SUA şi majoritatea altor ţări, a fost dezvoltat din linia "Wistar". Sarcina a fost întreruptă, pe motiv că mama a fost infectată cu virusul rubeolei. Vaccinul rubeolic se numeşte PA 27/3, deoarece virusul rubeolei a fost obţinut din ţesuturile fătului avortat la termenul de 27 de săptămâni.

În special, linia MRC-5 este folosită pentru producerea vaccinului Varivax (varicelă), vaccinului ProQuad (varicelă, pojar, oreion, rubeolă), vaccinului MMR (rujeolă, oreion, rubeolă), precum şi multor altor vaccinuri împotriva hepatitei A, tusei convulsive, poliomielitei şi rabiei. Linia de celule, cunoscută sub numele de PA 27/3 este utilizată în prezent pentru producerea vaccinurilor ProQuad şi MMR-II

În plus, vaccinul MMR-II, potrivit relatărilor NaturalNews, conţine proteine umane modificate genetic, cunoscute şi sub denumirea de albumină umană recombinantă. MMR-II este singurul vaccin, despre care se ştie exact că conţine proteine umane modificate genetic. Acestea sunt două dintre cele mai controversate surse de proteine ​​şi ADN, utilizate la producerea vaccinurilor.

Desigur, nu se poate spune deoacamdată la modul sigur că toate aceste componente au legături directe cu leziunile frecvente ale sistemului nervos la copii. Totuşi, originea componentelor poate provoca dubii rezonabile privitoare la siguranţa lor genetică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor