Un oraş australian invadat de 250.000 de lilieci

Mai mult de 250.000 de lilieci au invadat oraşul australian nordic Katherine, oficialii din domeniul sănătăţii avertizând localnicii să stea departe de animale pentru că ar putea fi purtătoare de boli infecţioase.
Flying Fox la Royal Botanic Gardens pe 20 martie 2008 în Sydney, Australia (Ian Waldie / Getty Images)
Epoch Times România
08.03.2012

Mai mult de 250.000 de lilieci au invadat oraşul australian nordic Katherine, oficialii din domeniul sănătăţii avertizând localnicii să stea departe de animale pentru că ar putea fi purtătoare de boli infecţioase.

"Cel mai bine e să presupunem că toţi liliecii sunt purtători ai virusului potenţial letal lyssavirusul liliacului australian, care pot fi transmis prin muşcături şi zgârieturi," a declarat şefa Centrului australian pentru Controlul Bolilor, Vicki Krause, într-o declaraţie de marţi.

"Virusul este o rudă apropiată a rabiei şi a fost identificat pentru prima dată în Australia în 1996. De atunci, doi oameni au murit din cauza lui", a adăugat ea.

Autorităţile locale au declarat pentru BBC că au închis zona sportivă principală din oraş, care se află la circa 200 de mile sud de oraşul central-nordic Darwin.

Micii lilieci de culoare roşie, cunoscuţi sub numele vulpi zburătoare, au apărut în oraş luna trecută, potrivit radiodifuzorului.

"Evident, în oraş există o zonă cu specii de plante exotice, care rodesc şi înfloresc pe tot parcursul anului," a afirmat John Burke, un pădurar al faunei sălbatice din zonă, pentru BBC. "Deci, cred că ei se află în trecere, cred că este un popas în timpul căruia liliecii se alimentează".

Burke a adăugat că este posibil ca liliecii să fi ajuns în oraş datorită modificării condiţiilor climatice sau distrugerii habitatului lor natural.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor