Un nou sistem de irigare pentru fermierii din Cahul

Consiliul de Observatori al FPM Moldova a aprobat iniţierea procedurii de selectare a unei companii de construcţie care va reabilita sistemul de irigare Chircani-Zîrneşti, raionul Cahul, situat pe malul rîului Prut, unde vor fi irigate circa 4500 hectare de teren agricol, prelucrat de peste 1600 de agricultori. Sistemul de irigare Chircani-Zîrneşti este al zecelea sistem de irigare ce va fi reabilitat din fondurile Programului Compact al Guvernului SUA.
Sistem de irigare (ROMAIN PERROCHEAU / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
21.12.2013

Consiliul de Observatori al FPM Moldova a aprobat iniţierea procedurii de selectare a unei companii de construcţie care va reabilita sistemul de irigare Chircani-Zîrneşti, raionul Cahul, situat pe malul rîului Prut, unde vor fi irigate circa 4.500 hectare de teren agricol, prelucrat de peste 1.600 de agricultori. Sistemul de irigare Chircani-Zîrneşti este al zecelea sistem de irigare ce va fi reabilitat din fondurile Programului Compact al Guvernului SUA.

Membrii Consiliului de Observatori au fost informaţi şi cu privire la evoluţia reabilitării altor nouă sisteme de irigare. Potrivit informaţiilor, la două sisteme de irigare au demarat lucrările de construcţie, pentru alte patru sisteme de irigare au fost semnate deja contractele cu companiile de construcţie, care în prezent îşi mobilizează echipamentul şi echipele de specialişti, iar pentru trei sisteme de irigare este în proces de negociere contractul cu compania câştigătoare.

Companiile de construcţie urmează să încheie lucrările de reabilitare a sistemelor de irigare pînă în luna august 2015, când se încheie Programul Compact.

De asemenea, directorul executiv al FPM Moldova, Valentina Badrajan, a discutat despre decizia de a extinde lista afacerilor post-recoltare, finanţate din programul de credite Compact.

În aceeaşi şedinţă, membrii Consiliului de Observatori au examinat un şir de aspecte ce ţin de derularea Programului Compact.

Consiliul de Observatori al FPM Moldova, constituit din reprezentanţi ai Guvernului, societăţii civile şi mediului de afaceri, coordonează realizarea Programului Compact al Guvernului SUA cu valoare totală de 262 milioane de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor