Un grup de 18 deputaţi PSD cere un Guvern cu "oameni tineri, integri şi profesionişti"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

În contextul restructurării Guvernului a cărui nouă formulă ar urma să fie prezentată Parlamentului luni, 18 deputaţi PSD au făcut, duminică, un apel la preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, solicitându-i ca din viitorul Guvern să facă parte "oameni tineri, integri şi profesionişti".

Cei 18 deputaţi cer ca PSD -ul să arate că a înţeles mesajul transmis de alegători la alegerile prezidenţiale şi să aducă în Guvern oameni care să credibilizeze partidul, oameni competenţi, asupra cărora să nu planeze suspiciuni de corupţie şi care să nu fi avut nicio legătură cu regimul comunist:

“Acum, a venit momentul să arătăm că am înţeles mesajul transmis de alegători pe 16 noiembrie. A venit momentul să arătăm că suntem în stare, ca partid, să schimbăm felul în care acţionăm în actul de guvernare. Că putem să construim un nou Guvern, mai competent, mai onest şi mai transparent. Un Guvern cu oameni asupra cărora să nu planeze niciun fel de suspiciuni de corupţie. Oameni care să nu fi avut nicio legătură cu regimul comunist. Oameni care şi-au demonstrat în repetate rânduri competenţele profesionale”, se precizează în apelul către Ponta, obţinut de Mediafax.

Semnatarii scrisorii mai afirmă că PSD-ul are nevoie de o reformă profundă, iar Guvernul ar trebui reformat pe baza principiilor cerute de majoritatea românilor: "respect, onestitate şi transparenţă."

"Credem că trebuie să înlăturăm odată pentru totdeauna etichetele de corupţi şi comunişti”, scriu cei 18 deputaţi.

“Dacă nu vom face această schimbare profundă, partidul nostru este în pericol să devină tot mai izolat în societate. (…) Facem un apel către toţi membrii PSD care cred, la fel ca noi, că a venit momentul unei reforme profunde în partidul nostru. Vă chemăm să susţinem împreună formarea unui nou Guvern, condus de Victor Ponta, care să aibă în componenţa lui oameni din generaţia tânără, integri şi profesionişti”, scriu cei 18 deputaţi PSD.

Semnatarii scrisorii citate de Mediafax sunt Gabriela Podaşcă, Mircea Dobre, Florin Iordache, Marcel Iordache, Marcel Ciolacu, Angel Tâlvăr, Mihai Sturzu, Dorel Căprar, Natalia Intotero, Simona Bucura-Oprescu, Ioan Vulpescu, Constantin Rădulescu, Daniel Suciu, Mihai Weber, Flavius Maduta, Cosmin Necula, Ionuţ Săvoiu şi Florin Buicu.

Reamintim că Victor Ponta şi Liviu Dragnea au promis o "reformă profundă" în PSD, care să transforme partidul, perceput de milioane de români drept corupt şi comunist "cel mai modern partid din România."