Circ înainte de CExN (PSD): "Cătălin Ivan este un puşti obraznic, cu cheiţa întoarsă de Vanghelie"

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

"Cătălin Ivan este un puşti obraznic, cu cheiţa întoarsă de Vanghelie", a declarat sâmbătă Liviu Dragnea după ce la întrunirea Organizaţiei de Femei a PSD, fruntaşele partidului au cerut sancţionarea europarlamentarului Ivan.

”Când facem o greşeală tot la colegele noastre ne întoarcem. Rovana a fost mai cuminte decât ce s-a discutat în interior, Cătălin Ivan este un puşti obraznic, cu cheiţa întoarsă de Vanghelie care nu a reuşit să înţeleagă ce a început în PSD, a început un proiect de reformă profundă care va face din acest partid cel mai modern partid din România”, a declarat Dragnea, citat de Gândul.

Declaraţiile lui Liviu Dragnea vin în contextul în care Rovana Plumb, preşedintele femeilor social-democrate a anunţat sâmbătă că Organizaţia de Femei a PSD va solicita, duminică, Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat (CExN) să-l sancţioneze în mod "dur" pe Cătălin Ivan pentru că le-a atacat, prin afirmaţii publice, pe Gabriela Firea şi pe Viorica Dăncilă, pe care femeile PSD o susţin pentru poziţia de lider al delegaţiei partidului din Parlamentul European.

Întrebată ce sancţiuni are în vedere pentru Ivan, Rovana Plumb a precizat că propunerea femeilor social-democrate vizează o sancţiune "dură", CExN urmând să stabilească însă despre ce sancţiune va fi vorba în mod concret.

Reamintim că Ivan a avut un schimb de replici în direct la Antena 3 cu purtătoarea de cuvânt PSD Gabriela Firea, pe tema propunerii lui Liviu Dragnea ca preşedinţii de consilii judeţene (mulţi dintre ei cu numeroase dosare penale în spate n.r.) să nu mai poată fi şi lideri ai organizaţiilor judeţene ale PSD.

În timp ce Firea promova măsurile prin care Dragnea şi Ponta speră să schimbe imaginea de partid eminamente corupt a PSD, Ivan a afirmat că nu este de acord cu ideea vicepremierului, adăugând că aleşii locali sunt "oameni cu voturi în spate" nu "baroni", baron fiind un cuvânt preluat din vocabularul Monicăi Macovei.

Aceasta nu este prima poziţie "împotriva curentului" luată de Ivan. Tensiunile între europarlamentar şi Liviu Dragnea au început imediat după ce vicepremierul şi-a manifestat aprecierea pentru Sebastian Ghiţă, care, proaspăt demisionat din PSD, l-a acuzat pe preşedintele onorific al partidului, Ion Iliescu, de comportament marxist, sugerându-i acestuia să se retragă pe motiv că reprezintă principalul motiv pentru care tinerii l-au asociat pe Victor Ponta cu comunismul.

Mai mult, Ivan, despre care voci din opoziţie afirma că ar aspira la şefia partidului, a mai susţinut că PSD are nevoie "de un alt proiect, de o altă viziune" pentru a obţine rezultate bune la alegerile din 2016 şi i-a cerut lui Dragnea să facă "un pas în spate" la congresul de anul viitor pentru că nu poate "genera un proiect nou" pentru partid. Ivan a mai adăugat că "sunt şanse mici" ca Victor Ponta "să candideze în martie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne