Un forum dezvaluie infiltrarea comunistilor in Malaezia

Poze de la o scoala Malay arata ca pe peretii holului exista imagini cu Karl Marx, iar publicatia "Ziarul Poporului" finantata de Partidului Comunist Chinez (PCC) este distribuia in scolile chineze si cum librariile vand carti legate de ideologia comunista.
James Chow
31.05.2011

Exista cu adevarat o infiltrare a ideologiei comuniste in Malaezia moderna? Raspunsul este "da", afirma Max Chua, purtator de cuvant al miscarii locale Tuidang.

Vorbind la un forum pe 22 mai intitulat "A doua urgenta malaieziana", Chua a afirmat ca o revenire a ideologiei comuniste in peninsula Malaeziana va afecta generatia urmatoare a tarii.

Pentru a-si sustine afirmatiile, el a aratat poze de la o scoala alay care il are expus pe peretii holului pe Karl Marx si a descris cum publicatia "Ziarul Poporului" finantata de Partidului Comunist Chinez (PCC) este distribuita in scolile chineze si cum librariile vand carti legate de ideologia comunista.

Chua a explicat ca in prezent sunt cinci tari comuniste in lume: China continentala, Vietnam, Cuba, Coreea de Nord si Laos. Dupa caderea Zidului Berlinului in 1989 si sfarsitul Uniunii Sovietice in 21 august 1991, cel mai mare stat comunist ramas a fost China continentala.

"Multi ar putea crede ca nu mai exista influenta comunismului, sau ca acesta nu mai exista deloc in ziua de astazi", a afirmat Chua.

"Dar noi nu vorbim doar despre ideologia politica si sistemul comunist, noi vorbim si despre cultura comunista, mentalitatea si exportul persecutiilor in alte tari, natura credintei lor bazate pe lupta si ateism, care este impotriva moralitatii si umanitatii", a declarat el.

"In ce mod ne va afecta pe noi si generatiile viitoare?", a intrebat el. "In primul rand, nu vom avea independenta completa de a ne exercita drepturile bazate pe constiinta, deoarece influenta comunista va controla cu siguranta modul in care gandim. Mai mult, modul de a infrunta tacticile comuniste fara scrupule nu este deloc la fel cu modul de dialog cu guvernele mai rezonabile din tarile democratice si liberale."

Chua a expus cele patru strategii principale pe care PCC le foloseste pentru a se infiltra in tari straine:

1) Obtinerea controlului asupra organizatiilor si media chineza din strainatate

2) Folosirea santajului sexual asupra oficialilor de guvern din strainatate

Poate fi suficienta o scrisoare de amenintare din partea ambasadei PCC pentru a determina anularea unui spectacol cultural de catre ministerul nostru al culturii?

3) Folosirea retelelor de spionaj

4) Extinderea politicii de persecutie asupra grupurilor spirituale ca Falun Gong, tibetanii si miscarile democratice chineze

Pentru a-si sustine aceste afirmatii, Chua a vorbit despre dezvaluirile facute de un fost diplomat chinez de rang inalt, Chen Yonglin, care si-a dat demisia si a cerut azil politic in Australia in 2005.

Pe 6 iunie 2007, la o conferinta de presa din parlamentul canadian, Chen a expus mijloacele de control ale PCC asupra diasporei chineze si mediei din strainatate. Chen a declarat ca o organizatie din Canada, numita Congresul National al Canadienilor Chinezi (NCCC), este un corp mascat al activitatilor chineze de informatii. De asemenea, a afirmat el, cele mai multe asociatii chineze studentesti din universitatile din Canada, cat si din SUA si Australia, au fost infiintate si finantate de misiunile diplomatice chineze.

Chua a descris cum un membru al parlamentului australian a fost santajat dupa ce a fost prins intretinand relatii sexuale cu o fata minora din China. Politicianul australian a fost detinut imediat de securitatea chineza, inregistrat si eliberat fara publicitate. Mai tarziu, dupa intoarcerea sa in Australia, el a devenit un sustinator vocal al Beijing in media australiana.

Chua a aratat de asemenea dovezi despre modul in care PCC isi extinde persecutia asupra miscarii spirituale Falun Gong in Malaezia. Una din interferente, afirma el, a fost anularea turneului din 2008 al companiei Shen Yun Performing Arts, care include in spectacolele sale cateva dansuri si melodii chineze ce pun in scena persecutia PCC asupra Falun Gong. Ambasada chineza a facut presiuni asupra Ministerului Culturii, Artelor si Mostenirilor Culturale din Malaiezia pentru a anula permisiunea de tinere a spectacolului, pe care o acordase in prealabil.

Unul dintre participantii la forum, a afirmat ca guvernul malaezian a uitat ca Malaezia este o tara anti-comunista. Ea a spus ca guvernul malaezian permite PCC sa isi infiinteze un post TV regional si a permis ziarului de propaganda comunista, Ziarul Poporului, sa fie distribuit in Malaezia. "Poate fi suficienta o scrisoare de amenintare din partea ambasadei PCC pentru a determina anularea unui spectacol cultural de catre ministerul nostru al culturii? Aceasta arata ca PCC foloseste ‘relatiile bilaterale’ drept mijloc de constrangere pentru a interfera cu afacerile interne", afirma dna Chay.

Chua a declarat de asemenea la forum ca 95 de milioane de chinezi si-au dat demisia din PCC incepand cu 2004 prin Tuidang ("Demisiile") - o organizatie de voluntari sponsorizata de ziarul Epoch Times, care indeamna populatia chineza sa demisioneze din PCC si organizatiile asociate. Tuidang face apel atat la membrii de partid cat si la non-membri, cerandu-le sa se desolidarizeze de Partidul Comunist Chinez. In medie, aproximativ 5000 de oameni isi dau demisia din partid in fiecare zi, a declarat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor