Un cutremur de 5,3 grade s-a produs în această noapte în Vrancea

Institutul Naţional de Fizică a Pământului, sala şi aparatura de dedectare şi evidenţiere a cutremurelor (Epoch Times România)
Flori Mladin
28.12.2016

UPDATE. Preşedintele de onoare al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat dupa seismul de 5,3 inregistrat miercuri, că "urmeaza linişte şi pace" şi "nu se pune problema" să aibă loc "un cutremur mare cel puţin în viitorul apropiat", potrivit News.ro.

Gheorghe Marmureanu a precizat că seismul de 5,3 pe scara Richter de miercuri "nu a fost nici măcar un cutremur mediu", ci unul "mic": "Un cutremur obisnuit, de 5,3 - 5,4 grade. Au fost ceva bâlbâieli în ce priveste magnitudinea, dar aşa cum s-a stabilit acum, 5,3 - 5,4 mi se pare în regulă. Vrancea, dacă vreţi, este cu roşu cand se produce un cutremur de peste 7 -7,1, dar de la 5,4 până la 7,1 chiar 7,2 e distanţă de la cer la pământ. Nu a fost nici măcar un cutremur mediu, ci un cutremur mic. Vorbim despre cutremure moderate de la peste 6 grade."

xxx

Un cutremur de magnitudine 5,3 pe scara Richter s-a produs în zona Vrancei, miercuri, la ora 01:20, la o adâncime de 97 km, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul s-a produs la o distanţă de 137 km nord de Bucureşti, 54 km vest de Focşani şi 18 km nord de Lopătari (judeţul Buzău).

Seismul s-a simţit destul de puternic la Bucureşti şi la Iaşi, dar şi în Bulgaria şi Republica Moldova.

O replică având magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţă în zona seismică Vrancea, la ora 5:01, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut loc în judeţul Vrancea, la adâncimea de 91,1 kilometri.

Anterior, cel mai important seism din acest an a avut loc loc pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, tot în zona Vrancea, având magnitudinea de 5,3 grade pe Richter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor