Un crocodil atacă un rechin şi îl înghite în câteva secunde [video]

Crocodil
Crocodil (screenshot tramite foto web)

Un pescar care se bucura de o zi liniştită de pescuit în râul Proserpine (Queensland, Australia) a asistat la o scenă unică şi înfricoşătoare, când un crocodil uriaş, de aproximativ patru metri lungime, s-a apropiat de mal unde a prins un mic rechin. "A muşcat rechinul şi a început să îl înghită'", a explicat Dan Johnson pentru ABC Australia. Cunoscută sub numele de "Boofhead" de către pescarii locali, reptila a înghiţit rechinul întreg, practic fără să-l mestece.

(screenshot tramite video Youtube)

Johnson a explicat că nu a văzut niciodată aşa ceva, deşi a crescut pescuind în zonă, unde a avut întâlniri frecvente cu crocodili. "Nu am văzut niciodată unul atât de aproape să mănânce ceva. A fi atât de aproape de el încât să-i simţi respiraţia a fost destul de uimitor", a precizat el. "Puteam să-i văd fiecare cicatrice de pe faţă, fiecare rană de luptă”.

Johnson a adăugat că "Boofhead" este "cu siguranţă regele acelei porţiuni de râu'' şi că speră ca videoclipul său să sensibilizeze populaţia cu privire la prezenţa crocodilului în zonă. "Respectaţi animalele în mediul lor natural şi fiţi mai precauţi când vă apropiaţi de ţărm'', a concluzionat Johnson.