Deputaţii spun lucruri trăznite: Porcul ne reprezintă pe noi!

(Captură Foto)

Parlamentarii propun o zi dedicată gastronomiei şi vinului românesc, în care România să se fălească cu sarmale, ciorbă de burtă şi mititei, toate stropite cu vinul românesc sau ţuica apreciată de străinii care ajung în România, relatează Digi24.ro.

Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi deputaţi PSD, printre care şi Liviu Dragnea, a trecut de Senat şi propune ca sărbătorirea gastronomiei româneşti să aibă loc în ultima duminică a lunii octombrie. Se pare că proiectul este văzut cu entuziasm nu doar de social-democraţi, ci şi de aleşii din Opoziţie, încântaţi de bucătăria naţională.

Redăm câteva dintre opiniile parlamentarilor, potrivit Digi24.ro.

Remus Borza, deputat independent: „Mâncarea noastră românească are gust. Cu asta îi batem la fund pe toţi. Am mâncat şi câine, şi cangur, şi şarpe, şi crocodil, şi gândaci prăjiţi, orice. Indiferent unde aş merge, abia aştept să mă întorc acasă să mănânc un blid de sarmale sau o farfurie de ciorbă de burtă”.

Corneliu Olar, deputat PNL: „Porcul ne reprezintă pe noi. Au şi francezii, dar nu îl cresc ca şi noi, cu buruieni, urzici... Să punem platoul ţărănesc, platou: slănină, brânză, ceapă, ce e româneşte”.

Corneliu Bichineţ, deputat PMP: „Bucătăria românească este bună şi cei care au trecut pe aici s-au bucurat de mici, sarmale”.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne