Australia: În locul câinelui găseşti un piton „sătul”

Un piton
Un piton (MOHD RASFAN / AFP / Getty Images)

Viaţa în Australia poate fi presărată cu surprize neplăcute. Aşa a fost şi în cazul unei doamne al cărei căţel, un chihuahua maltez, a fost înghiţit cu tot cu lanţ de un şarpe. Acum salvatorii de animale vor opera reptila, dar nu pentru a salva căţelul, ci pentru a extrage lanţul.

Ieşită din casă să-şi dezlege câinele din lanţ, un chihuahua maltez, femeia a avut surpriza să găsească în locul acestuia un piton de doi metri şi jumătate, cu o umflătură mare în corp şi lanţul care îi ieşea din gură. Aventura a avut loc în oraşul Lismore, la nord de Sydney, în Australia. După şocul iniţial doamna a chemat imediat asociaţia care salvează animalele vătămate: şarpele va fi operat pentru a se extrage din el metalul pe care l-a înghiţit împreună cu câinele.

Doamna a explicat că a avut un "adevărat şoc" atunci când a ieşit în grădină şi în locul câinelui a găsit pitonul ghemuit în cuşca câinelui. Voluntarii de la organizaţia Wires, care se ocupă de salvarea şi îngrijirea animalelor rănite, au tăiat lanţul şi timp de 24 de ore au ţinut şarpele sub observaţie. Conform estimărilor vârsta acestuia este de aproximativ 50 de ani. Din moment ce nu a regurgitat restul lanţului, şarpele a fost transportat la o grădină zoologică din apropiere şi încredinţat unui medic veterinar, unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale. Potrivit secretarei grupului Wires, Sue Ulyatt, o masă de acest fel este suficientă pentru a susţine un piton pentru aproximativ o lună.

Cu câteva săptămâni în urmă un alt piton a înghiţit un crocodil

Astfel de cazuri sunt frecvente în Australia. Luna aceasta un enorm piton de apă a înghiţit un tânăr crocodil lung de aproximativ un metru - într-un lac de lângă Mount Isa, Queensland - după o lungă luptă. O femeie care se afla la faţa locului a reuşit să realizeze o serie de fotografii cu duelul dramatic, imagini care în scurt timp au făcut înconjurul lumii pe Internet.