Australia: canoist luat ostatic de un crocodil uriaş, timp de două săptămâni

Crocodil
Crocodil (Ronaldo Schemidt / AFP / Getty Images)

Aventură cu un final fericit pentru o canoist din Noua Zeelandă care a rămas timp de două săptămâni ostaticul unui crocodil uriaş lung de şase metri, pe o insulă pustie din Australia. Când rămăsese aproape fără alimente şi apă, omul a fost salvat.

Ryan Blair, în vârstă de 37 de ani, a fost transportat de un iaht pe micuţa Governor Island, cu dorinţa de a explora zona, cu caiacul său, în zona din largul coastei din satul Kalumburu, situat la nord-vest de continent.

Când Blair a decis să vâslească pentru 4 km până la coastă, a fost imediat reperat de un crocodil lung de şase metri, care trăieşte în zonă de ani de zile. De fiecare dată când a încercat să plece cu caiacul său, de doi metri şi jumătate lungime, crocodilul l-a urmat, forţându-l să se întoarcă pe pământ şi să se îndepărteze cât mai repede. În cele din urmă, sâmbăta trecută, un rezident din Kalumburu, Don MacLeod, a reperat lumina care venea de la un foc pe care Blair l-a aprins pentru a cere ajutor, a ajuns pe insulă cu barca lui şi l-a salvat pe vâslaşul epuizat.

"Era fericit, dar în stare de şoc şi recunoscător că cineva a venit să-l salveze", a declarat MacLeod pe postul naţional de radio ABC. "I-am oferit o bere rece, iar apoi a dormit tot drumul până pe continent" a adăugat el. „A fost foarte, foarte norocos. Nici măcar nu ştia că existau crocodili în zonă. Mulţi turişti sunt un pic naivi cu aceste lucruri".

MacLeod a spus că a văzut „de mai multe ori", acel crocodil. „Într-o zi, a apărut chiar lângă iahtul meu, care are o lungime de şase metri şi am văzut că el avea o lungime la fel de mare. Acesta este cel mai mare cocodril pe care l-am văzut vreodată. Chiar dacă numărul crocodililor a fost redus din cauza vânătorii ilegale din zonă, există încă mulţi şi sunt foarte bătrâni şi vicleni şi, cu siguranţă, în căutare de o masă uşoară", a adăugat el.

În timpul călătoriei sale în Australia, Blair a avut deja parte de aventuri. El a călătorit din Queensland, în partea de nord-est a continentului, la bordul unui iaht al cărui proprietar a fost arestat şi închis în Darwin, în Teritoriul de Nord. Şi-a făcut apoi rost de un alt pasaj pe un alt vas, care l-a lăsat pe Governor Island, cu 160 de litri de apă, un pic de făină şi câteva produse alimentare uscate, care s-au epuizat foarte repede. O serie de încercări de a ajunge pe continent cu caiacul său i-au fost blocate de crocodil.

Marţi, Blair a luat primul avion de la Kalumburu spre oraşul Perth, spunând că a văzut destul din outback-ul sălbatic din Australia. „Pentru moment, vreau doar o pauză de la zilele mele aventuroase", a declarat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe