Un colaborator important al lui Fillon ia parte la o recepţie în Moscova

Temerile privind apropierea candidatului republicanilor de Rusia au început să crească atunci când un important suporter al lui Francois Fillon a vizitat Moscova din motive nedezvăluite.
Preşesedintele Parlamentului crimeea Vladimir Konstantinov (st) discută cu Thierry Mariani, legiuitor de dreapta din partidul francez UMP, la Consiliul de Stat din Simferopol, 23 iulie 2015.
Preşesedintele Parlamentului crimeea Vladimir Konstantinov (st) discută cu Thierry Mariani, legiuitor de dreapta din partidul francez UMP, la Consiliul de Stat din Simferopol, 23 iulie 2015. (Captură Foto)

Un colaborator apropiat al candidatului francez la preşedinţie, Francois Fillon, a fost criticat pentru că a participat la o recepţie de gală la Moscova, duminică.

Vizita lui Thierry Mariani, membru al Adunării Naţionale a Franţei şi un susţinător vocal al lui Fillon în alegerile primare pentru partidul republican francez duminică, a făcut valuri la Paris.

Prezenţa lui Mariani la Moscova, adevereşte temerile francezilor despre faptul că Fillon este un candidat susţinut prieteneşte de Kremlin.

Mass-media de stat din Rusia l-a lăudat anterior pe Fillon ca fiind "un prieten al Rusiei" - politicianul francez fiind şi unul dintre cei care a ţinut ca Franţa să finalizeze acordul Mistral cu Rusia - în timp ce fostul prim-ministru a fost descris de Putin ca fiind "remarcabil".

Marine Le Pen, candidatul francez la alegerile prezidenţiale din partea partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional, a admis deja că are susţinerea financiară a Rusiei pentru finanţarea campaniei.

Mariani şi-a apărat motivul călătoriei în capitala rusă, susţinând pe Twitter că a fost la Moscova să "vorbească cu alegătorii francezi din oraş".

Mariani, care a fost denumit "Vocea Rusiei" de către cotidianul francez Le Monde, şi-a atras blamare la Paris în momentul în care a vizitat peninsula Crimeea anexată în 2015 de Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe