Un bombardier B-52 s-a apropiat de o bază a Rusiei în Siria

Bombardierul american B-52
Bombardierul american B-52 (Paul J. Richards/AFP/Getty Images)

Un bombardier american B-52 a fost depistat în estul Mediteranei săptămâna trecută, zburând însoţită de o escortă - un aparat F-16 - furnizat de forţa aeriană elenă.

Conform publicaţiei aviaţiei ruse Avia.Pro, bombardierul american B-52 s-a apropiat de bază armatei ruse de la Hmeimim din vestul Siriei, care a fost prinsă pe nepregătite..

„Cu câteva ore în urmă, a fost depistat un bombardier american B-52 iniţial în partea de sud a Greciei şi, ulterior, aproape de Cipru. Incidentul a reprezentat o surpriză destul de mare datorită apropierii sale de bază aeriană rusă Hmeimim. Ruta exactă a bombardierului strategic din SUA rămâne necunoscută. Cu toate acestea, potrivit mai multor surse, avionul a zburat aproape de graniţa Siriei înainte de a se îndrepta către spaţiul aerian iordanian ”, a informat publicaţia vineri.

În ce scop bombardierul american B-52 a apărut atât de aproape de bazele militare ruseşti în Siria, până în prezent, rămâne necunoscut, cu toate acestea, aceste aeronave au fost observate în trecut executând manevre de simulare a unor atacuri asupra bazelor militare ruse din regiune, în scop de testare sau pentru a da semnale trupelor ruseşti staţionate în zonă.

Săptămâna trecută au început să iasă la suprafaţă zvonuri despre presupusa dezactivare a sistemului S-400 din Siria, deşi nu există confirmări că armata rusă şi-a dezactivat sistemul de rachete.