Scandalul semnăturilor strânse de Vanghelie pentru EBA

Elena Băsescu, Congresul PPE de la Bucureşti (poză de arhivă)
Elena Băsescu, Congresul PPE de la Bucureşti (poză de arhivă) (Epoch Times România)

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare din 2014, se arată în motivarea deciziei de arestare a edilului luată de Curtea Supremă.

"Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar în primăvara anului 2014, inculpatul i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, (...) suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură", se menţionează în Motivarea instanţei supreme obţinută de Libertatea.

Reacţia Elenei Băsescu

"Referitor la informaţiile apărute în presă, conform cărora Marian Vanghelie ar fi strâns semnături pentru candidatura mea la alegerile europarlamentare din 2014, vreau să fac următoarele precizări. Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puţin lui Marian Vanghelie sau celorlalţi oameni invocaţi în documentele citate în presă.

De altfel, pe aceştia nici măcar nu îi cunosc. Reamintesc tuturor că nu am candidat la alegerile europarlamentare din 2014. În aceste condiţii, invocarea numelui meu este nejustificată", a scris joi fiica lui Traian Băsescu, pe contul său de Facebook.

Reacţia lui Traian Băsescu

Întrebat de jurnaliştii prezenţi joi în faţa sediului PMP cum comentează aceste afirmaţii, fostul preşedinte Traian Băsescu a replicat că avem de-a face cu o stupizenie maximă.

"Ştiţi cumva cine i-a cerut (lui Marian Vanghelie - n.r.) să strângă? Am văzut şi eu declaraţia şi am văzut o poveste ca aceea cu răspopitul de la Antena 3 (Mihai Gâdea - n.r.), cum treceam cu barca pe lacul Floreasca, care era secat (...) Că ar fi costat 15 lei semnatura. Păi daţi-mi un colţ de stradă, nişte liste şi semnez şi eu. S-a ajuns la un nivel de stupizenie maximă", a precizat Traian Băsescu, citat de Pro Tv.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.