Udrea: INS ne confirmă că cifrele pe care le raportează Ponta prin guvernarea la televizor sunt mincinoase

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia pentru modul iresponsabil în care conduce Guvernul şi aplică politica fiscală, pentru că acţiunile sale duc la prăbuşirea economiei României, ţară care se îndreaptă cu paşi grăbiţi spre o nouă intrare în recesiune, reiese dintr-un comunicat PMP remis joi.

Potrivit datelor INS publicate astăzi, PIB-ul din trimestrul al II-lea al anului 2014 este cu 1% mai mic decât cel din primul trimestru. PMP susţine că această contracţie economică pe trimestrul al doilea s-a întâmplat pe fondul scăderii cu 32,8% a cheltuielilor cu investiţiile pe primele şase luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„De asemenea, prima jumătate a anului a adus o reducere cu 10,8% a încasărilor din fonduri europene: pe de o parte, ca urmare a reducerii cu 46,2% a cofinanţărilor, pe de altă parte, ca rezultat direct al faptului că s-au terminat proiectele contractate şi finanţate încă din timpul guvernării Boc. PMP atenţionează asupra faptului că aplicarea iresponsabilă a politicilor fiscale duse de Guvernul Ponta poate duce la grave derapaje economice. Aşa se face că introducerea de noi taxe şi impozite şi majorarea nejustificată a celor deja existente îndepărtează posibilii investitori de economia românească. Nu este, deci, de mirare că măsurile luate de Executivul PSD au dus la o scădere cu 10% a investiţiilor străine directe în ţara noastră în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă din 2013”, se precizează în comunicat.

Din acest punct de vedere, PMP consideră că reducerea CAS este o măsură fiscală bună, dar ea nu trebuie să aibă conotaţii electorale, ci pur economice. Până când Guvernul Ponta nu o să identifice noi surse pentru acoperirea deficitului care va rezulta din reducerea contribuţiilor sociale, formaţiunea Elenei Udrea este de părere că măsura nu poate fi pusă în discuţie.

„De aplicarea corectă a unei măsuri fiscale ţine dezvoltarea economică a României. Guvernul Ponta nu reuşeşte să identifice mecanisme pentru creşterea economică şi atunci se joacă cu tot felul de taxe. Astăzi avem o economie în scădere. Institutul Naţional de Statistică ne confirmă că cifrele pe care le raportează Ponta prin guvernarea la televizor sunt mincinoase. Produsul Intern Brut se comprimă, fondurile europene accesate sunt din ce în ce mai puţine, iar investiţiile străine sunt la pământ. Pentru noi, sunt date suficiente că Guvernul Ponta este unul incompetent şi slab. A mizat pe energia unor miniştri tineri, dar viaţa l-a contrazis. Guvernarea necesită experienţă şi pricepere. Victor Ponta nu are aceste calităţi şi nici cei care îl înconjoară. Dacă vrea binele României, el trebuie să plece”, a declarat preşedintele PMP, Elena Udrea.