Udrea: DNA-ul Codruţei Kovesi lasă în libertate hoţii. Pescariu şi Florică ar fi adevăraţi eroi naţionali

Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi pe fundal Elena Udrea
Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi pe fundal Elena Udrea (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Clasarea acuzaţiilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă aduse lui Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, care au devenit ulterior martori denunţători în dosarul "Microsoft", nu au încântat-o deloc pe Elena Udrea, aflată în Arestul Poliţiei Capitalei deja de ceva vreme şi acuzată la rândul ei de corupţie în acest dosar.

"S-a mai scris despre "denunţătorii buni şi denunţătorii răi" pe această pagină de Facebook. "Denunţătorul bun" nu numai că nu merge la WC în celulă, dar nu este nici acuzat şi rămâne şi cu banii furaţi. Uitaţi-vă la Florică şi Pescariu. Şi vor mai fi şi alţii. Cum disting oamenii lui Kovesi între denunţătorii buni şi cei răi? Răspuns: În funcţie de victima pe care şi-au ales-o, de omul pe care vor să-l vadă după gratii", a transmis miercuri Elena Udrea, prin intermediul echipei sale de comunicare.

Fostul ministru al Turismului dă un exemplu în acest sens: patru oameni fură şi DNA are ţintă doar pe unul dintre ei. Ce se întâmplă atunci? Îi cheamă pe ceilalţi trei să declare împotriva celui pe care şi l-au ales drept trofeu şi-i fac scăpaţi pe ceilalţi. Chiar dacă ei nu ar trebui să beneficieze de rigorile pozitive ale legii. Florică şi Pescariu au fost iniţiatorii unui grup infracţional organizat.

"Cine a fost ţintă în dosarul Microsoft? Dorin Cocoş! Şi asta pentru că era soţul Elenei Udrea şi trebuia neapărat să se ajungă la ea. Aţi mai văzut pe altcineva arestat în plină campanie în afară de Cocoş şi Pinalti? Răspuns: NU. Şi asta în ciuda faptului că în dosar sunt implicaţi 9 miniştri, zeci de oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali, ba chiar şi ambasadori străini. Ce este interesant este că denunţătorii au un element comun în persoana avocatului", a subliniat Elena Udrea.

Este vorba despre Rareş Dan, fiul fostului general de securitate Gheorghe Dan, care, potrivit fostei şefe PMP este un fel de mentor al şefului SRI, Florian Coldea.

"Cum preia Rareş Dan un caz, cum DNA-ul îi face scăpaţi clienţii. Aceste lucruri se pot verifica şi îndemn presa de bună-credinţă să o facă. În curând, probabil la el vor apela şi denunţătorii din "Gala Bute". Să nu mire pe nimeni dacă toţi cei care au declarat împotriva mea, deşi şi-au recunoscut vina şi comiterea unor infracţiuni de corupţie, vor fi liberi, exoneraţi de orice vină şi săltaţi pe braţe ca adevăraţi eroi naţionali. Nu aşa se înfăptuieşte Justiţia sau dreptatea şi nu aşa vom afla adevărul", a mai precizat Elena Udrea.

Dosarul Microsoft a apărut în iulie, iar Pescariu şi Florică au făcut declaraţii în august, a arătat Elena Udrea, argumentând astfel că cei doi nu trebuiau să beneficieze de "spălarea păcatelor" pentru că nu au făcut denunţurile înainte de pornirea acţiunii penale, aşa cum prevede legea.

"Ar fi de interes să se verifice cum procurorii (care sunt asistenţi ai doamnei Kovesi) au negociat imunitate pentru Stelian Gheorghe în dosarul Microsoft care se extinde şi asupra Anei Maria Topoliceanu în dosarul "Gala Bute", a adăugat Elena Udrea.

Elena Udrea este acuzată în dosarul "Gala Bute" de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

În dosarul "Microsoft", procurorii DNA o acuză pe Udrea de spălare de bani şi trei fapte de trafic de influenţă - fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, fapte în legătură cu derularea contractului e-România şi fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne