PSD, lăsat în offside. Votul liberalilor în cazurile Şova, Vâlcov şi Nicolescu va fi filmat şi la vedere

Dan Şova
Dan Şova (Epoch Times România)

În mijlocul speculaţiilor potrivit cărora parlamentarii vor respinge cererea de ridicare a imunităţii în cazul senatorilor PSD Dan Şova, Darius Vâlcov şi a deputatului liberal Theodor Nicolescu, aşa cum s-a întâmplat recent şi în cazul Vosganian sau Borbely, liberalii ridică ştacheta şi le forţează practic mâna social-democraţilor.

În timp ce preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a susţinut duminică seară, la Antena 3, că parlamentarii PSD "nu se opun solicitărilor venite de la Parchete, însă nici nu poate sta cu pistolul la tâmpla fiecăruia", vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat, pentru RFI, că votul liberalilor în cele trei cazuri amintite va fi filmat şi pus pe site-ul formaţiunii.

"Este o săptămână în care PNL va arăta din nou că este de partea justiţiei. Vrem ca în această ţară să dispară aceste protecţii speciale pentru miniştrii parlamentari şi care nu pot fi anchetaţi sau arestaţi din acest motiv. Noi o să votăm pentru ridicarea imunităţii, respectiv pentru începerea urmăririi penale pentru toţi parlamentarii şi pentru domnul deputat şi pentru cei doi domni senatori", a declarat Teodor Atanasiu.

Mai mult, liberalul a anunţat că votul parlamentarilor liberali va fi la vedere: "Am discutat să vedem care este soluţia tehnică pe care o găsim pentru a filma votul parlamentarilor PNL şi a-l pune pe site-ul partidului, în aşa fel încât să nu mai avem discuţii ulterioare despre modul în care s-a votat (...). Grupurile parlamentare ale PNL au hotărât să facă un vot la vedere, să arate bilele, ei să fie filmaţi în momentul în care votează şi apoi să punem pe site-ul partidului acest vot".

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.