Soţia şefului DNA, Dănuţ Volintiru, încheie contracte cu un urmărit penal în dosarul Şova

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Notarul Daniela Volintiru, soţia procurorului Dănuţ Volintiru - numărul 3 din DNA - încheie contracte cu managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, urmărit penal pentru un prejudiciu de 840 miliarde de lei vechi în dosarul în care este acuzat şi senatorul PSD, Dan Şova, a dezvăluit publicaţia gorjnews.ro.

Publicaţia citată a dezvăluit documente din care reiese că, deşi era urmărit penal, Laurenţiu Ciurel i-a plătit luna aceasta un comision notarial uriaş de aproape şase miliarde soţiei lui Volintiru pentru ca aceasta să perfecteze vânzarea Exploatării Miniere Berbeşti, în condiţii vădit dezavantajoase, de la Complexului Energetic Oltenia (CEO) la CET Govora.

În contractul încheiat cu CET Govora se precizează clar că societatea din Vâlcea plăteşte toate taxele aferente tranzacţiei, mai puţin cele de autentificare notarială (cele mai costisitoare), care au rămas în sarcina CEO, astfel că Laurenţiu Ciurel a avut ocazia să vireze cele aproape şase miliarde în bugetul familiei Volintiru.

CET Govora înregistra datorii de 2210 miliarde lei vechi către CEO. În cadrul unei tranzacţii vizibil dezavantajoase, Ciurel a renunţat la cele 2210 miliarde lei vechi pe care le avea de încasat, şi a mai cedat şi întreaga Exploatare Minieră Berebeşti. La schimb, a obţinut doar 1840 miliarde lei vechi, plătibili de către CET Govora în următorii 10 ani, arată gorjnews.ro.

Jurnaliştii de la publicaţia amintită au dezvăluit că Ciurel a plătit şi alte comisioane notariale uriaşe Danielei Volintiru, ultimul comision de aproape şase miliarde fiind încasat în ciuda faptului că era de notorietate publică declanşarea urmăririi penale pe numele lui Laurenţiu Ciurel în dosarul Şova.

"Deşi ancheta noastră a fost preluată de presa centrală, nu a existat nicio reacţie oficială din partea DNA. Procurorul Volintiru nu a cerut Inspecţiei Judiciare să fie demarată procedura de apărare a reputaţiei, şi nici măcar nu şi-a publicat declaraţia de avere lipsă, din 2014", mai scriu jurnaliştii.

Fostul şef PNA, Dănuţ Volintiru ocupă în prezent funcţia de şef al DNA Târgu Jiu graţie ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.