Twitter cere utilizatorilor să îşi schimbe parolele după ce unele au devenit vizibile
alte articole
Reţeaua socială Twitter a recunoscut că o parte dintre parolele sale au devenit vizibile în reţeaua internă, însă a insistat că detaliile niciunui utilizator nu au fost furate sau folosite eronat.
Twitter a cerut joi celor peste 330 milioane de utilizatori să îşi schimbe parolele, după ce unele dintre ele au fost “demascate” în reţeaua internă de o eroare de program.
Reţeaua socială a precizat pe blogul său că nu a descoperit niciun indiciu că datele expuse ar fi fost accesate de hackeri, însă a sfătuit utilizatorii că ar trebui să folosească o nouă parolă pentru toate serviciile unde a fost folosită parola lor curentă.
Twitter a descris modul cum maschează parolele printr-un proces care înlocuieşte cuvântul cu un set aleatoriu de numere şi litere care sunt stocate pe sistemul său.
Reţeaua a mai susţinut că acesta este un protocol de securitate de standard industrial, care permite sistemelor să valideze datele de identificare ale unui cont fără să dezvăluie parolele.
Din cauza unei erori, parolele reale au devenit vizibile pe un log intern. Echipa tehnică a Twitter a reparat “rapid” problema, a precizat compania.
Deşi Twitter nu a dezvăluit numărul parolelor afectate, o persoană familiară cu răspunsul companiei a declarat pentru Reuters că numărul a fost “substanţial” şi că parolele au fost expuse timp de “câteva luni”.
Twitter şi alte companii de social media se confruntă cu presiuni intense în ceea ce priveşte modul în care stochează datele clienţilor după o serie de scandaluri de mare profil, majoritatea implicând Facebook, care a permis ca datele a sute de milioane de utilizatori să fie recoltate pentru scopuri politice.
Reţelele sunt de asemenea monitorizate pentru eşecul de a preveni proliferarea de ştiri false şi discursuri care incită la ură, deşi unii analişti consideră că ştirile false ar putea fi folosite ca un pretext pentru a bloca anumite surse de ştiri incomode pentru autorităţi sau diverse companii şi formaţiuni politice.