TVR plăteşte 3.000 de oameni ca să nu facă nimic şi 80% din conţinut constă în reluări

Televiziunea Română (TVR) trebuia să fie supusă unui plan de restructurări care a fost abandonat. La fel s-a întâmplat şi în cazul programelor din grilă. În plus, televiziunea publică nu are nimic anunţat nici de Sărbători, notează b365.ro.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)
Ana Petrescu
01.11.2012

Televiziunea Română (TVR) trebuia să fie supusă unui plan de restructurări care a fost abandonat. La fel s-a întâmplat şi în cazul programelor din grilă. În plus, televiziunea publică nu are nimic anunţat nici de Sărbători, notează b365.ro.

După cum scria un angajat al televiziunii publice într-o scrisoare disperată adresată Consiliului de Administraţie, angajaţii TVR “obosesc stând degeaba!”, iar televiziunea publică transmite reluări în cazul a 80% din conţinut.

Numai Ştirile sunt cele care se difuzează la zi. În afară de acestea grila este dată uitării, 3.000 de oamenii fiind lăsaţi să piardă vreme până vor trece alegerile parlamentare din decembrie când se va decide cum vor avea loc restructurările.

“Este o debandadă greu de imaginat la TVR. Suntem într- o cădere liberă. Cred că în cazul nostru hăţurile au fost pierdute din mână. În timp ce grila de emisiuni scade, noi pierdem 1,9 milioane lei de la Guvern, pe motiv de fonduri neutilizate, bani ce s-ar fi dus pentru retehnologizare. Nu se lucrează nici măcar la un program de Sărbători, deoarece nu sunt resurse. Mai mult, vine iarna şi din toată sărăcia vor trebui făcute investiţii pentru pregătirea aparaturii", a explicat un angajat all Televiziunii Române.

La sfârşitul lunii septembrie reprezentanţii TVR anunţaseră că selecţia personalului televiziunii publice care va fi concediat va începe după 1 octombrie, iar disponibilizările vor afecta 872 de posturi, numărul fiind mai mic cu 90 faţă de cifra propusă iniţial - 962.

Numărul total de salariaţi ai TVR este de 3.274 din care 96 au funcţii de conducere şi 3.178 funcţii de execuţie, din care 1.581 personal de specialitate şi 1.693 personal suport. După finalizarea procesului de concediere colectivă, în scopul eficientizării activităţii, TVR va rămâne cu 2.395 de angajaţi.

Pierderea cumulată a Televiziunii Române este de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani.

Pe data de 16 octombrie anul curent, Plenul Parlamentului a aprobat noua conducere a Televiziunii Române şi astfel noul preşedinte-director general al TVR, Claudiu Săftoiu, a fost validat în funcţie, după ce a fost ales, săptămâna trecută, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

La scurt timp după validarea sa în plenul Parlamentului, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTv, a precizat că este foarte probabil ca instituţia pe care o conduce să solicite, începând din anul 2013, majorarea taxei TV. Săftoiu a subliniat că o eventuală creştere a taxei TV este condiţionată în mod clar de restructurarea Televiziunii Române.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor