A doua zi de proteste la TVR: 300 de angajaţi, contra concedierilor colective

Aproximativ 300 de angajaţi ai Societăţii Române de Televiziune (SRTv) s-au adunat marţi dimineaţă în curtea instituţiei pentru a protesta faţă de concedierile colective de la TVR, în urma căruia vor fi desfiinţate 872 de posturi.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
09.10.2012

Aproximativ 300 de angajaţi ai Societăţii Române de Televiziune (SRTv) s-au adunat marţi dimineaţă în curtea instituţiei pentru a protesta faţă de concedierile colective de la TVR, în urma căruia vor fi desfiinţate 872 de posturi.

Reprezentanţii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR - SPUS TV (sindicatul reprezentantiv din TVR, n.r.) au precizat, că şi luni, că acţiunea de marţi este spontană.

Totodată, la fel ca luni, şi angajaţii studiourilor teritoriale ale TVR protestează faţă de procesul de concediere colectivă, potrivit reprezentanţilor SPUS TV.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, sindicaliştii ar urma sa depună o acţiune în instanţă prin care să conteste întregul proces de concediere colectivă, au mai precizat reprezentanţii SPUS TV.

Aproximativ 500 de angajaţi ai SRTv s-au adunat luni în curtea instituţiei şi au protestat faţă de procesul de concediere colectivă din TVR.

În a doua parte a zilei de luni, calendarul selecţiei salariaţilor din TVR, în vederea concedierii colective, a fost amânat.

Astfel, conducerea SRTv a hotărât în urma consultărilor cu reprezentanţii angajaţilor reanalizarea acelor documente aferente selecţiei care, pe fondul interpretării lor, au generat nemulţumirea acestora.

În acelaşi timp, Claudiu Săftoiu a declarat că protestele de luni ale salariaţilor sunt "justificate", "dat fiind faptul că în graba şi presiunea", pe care au impus-o respectarea calendarului în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului din 27 iunie, unele documente postate pe site-ul de intranet al TVR "au conţinut unele posibile inadvertenţe şi formulări interpretabile care au generat nemulţumirile salariaţilor".

"Am cerut reanalizarea acestor documente şi am mai cerut o nuanţare a instrumentelor de selecţie în aşa fel încât prin soluţia aceasta să ajungem la rezultatul dorit, echilibru, transparenţă şi o justificată selecţie de personal. Am decalat calendarul în aşa fel încât în discuţiile pe care le vom avea până la numirea unui nou Consiliul de Administraţie al TVR de către Parlamentul României toate interpretările posibile să fie risipite", a mai precizat Claudiu Săftoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor