Tudose: 2017 a fost cel mai prolific an din ultimul deceniu. Replica: "Sunteţi cel mai autist guvern al României!"

În condiţiile în care preţul benzinei a crescut, idem indicele ROBOR, euro a explodat, patronatele se plâng de Revoluţia Fiscală, premierul Tudose se laudă cu un an deosebit de bun, mulţumită programului de guvernare. Cetăţenii l-au taxat rapid!
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
13.11.2017

Anul 2017 a fost cel mai bun an pentru business-ul local şi cel mai prolific din ultimul deceniu, a opinat duminică premierul Tudose, criticându-i pe cei care susţin contrariul. Afirmaţiile lui Tudose vin în contextul în care numeroase voci au criticat faptul că această creştere economică record înregistrată de România se bazează pe consum.

"Cele mai valoroase 100 de companii din România au fost evaluate la 72,5 miliarde de euro, făcând din 2017 cel mai bun an pentru business-ul local şi cel mai prolific din ultimul deceniu, se arată într-un top realizat anual de Ziarul Financiar.

Aceasta este de fapt realitatea, şi nu cea închipuită de unii sindicalişti, care aud voci despre prăbuşirea economiei, în timp ce România înregistrează cea mai mare creştere economică din UE.

Sutele de mii de noi locuri de muncă create în acest an şi una dintre cele mai mici rate ale şomajului din Uniunea Europeană, 4,14% în luna septembrie (conform ANOFM), sunt dovezi clare că măsurile din programul de guvernare sunt pro-business şi contribuie la dezvoltarea României", scrie, pe Facebook, premierul Tudose.

Deşi politica fiscală a Guvernului său a fost criticată nu doar de sindicate ci şi de mediul de afaceri şi de cetăţenii care se tem că revoluţia Fiscală le va scădea salariile nete, Tudose susţine că măsurile din programul de guvernare au în vedere crearea unui mediu de afaceri sănătos:

"Sunt măsuri ce au în vedere crearea unui mediu de afaceri sănătos şi care oferă facilităţi investitorilor, iar o economie sănătoasă nu poate fi gândită în afara acestui principiu.

Faptul că mai multe companii, mari angajatori, au anunţat că vor prelua contribuţiile angajatului şi vor majora salariile este dovada că transferul sarcinii fiscale este o oportunitate pe care antreprenorii o au pentru a-şi fideliza angajaţii.

Rămânem astfel consecvenţi priorităţilor noastre din programul de guvernare şi luăm măsuri pentru creşterea nivelului de trai al românilor", concluzionează premierul Tudose.

Reamintim că Revoluţia Fiscală a lui Tudose a scos în stradă mii de cetăţeni nemulţumiţi iar patronatele au criticat şi ele puternic ceea ce face Guvernul.

Redăm câteva dintre reacţiile cetăţenilor la postarea premierului Tudose:

"Ştiţi de ce vi se pare aşa de roz situaţia, domnule premier? Doar pentru că trăiţi în universul paralel numit guvernul României. În lumea reală, pe care dvs. nu o cunoaşteţi, lucrurile stau cu totul altfel. În plus, vă bănuiesc că vă luaţi informaţiile de la Antena 3, a doua greşeală. Dacă vreţi să reintraţi în lumea reală, plecaţi din guvern şi luaţi-i şi pe Dragnea şi pe Tăriceanu", scrie o româncă.

"Da da da. Bla bla bla...Preţurile şi dobânzile nu au crescut, investiţiile nu au scăzut, leul nu s-a devalorizat, economia duduie, sindicatele patronatele = nişte idioţi panicaţi, protestatarii sunt plătiţi sau forţaţi să iasă în stradă sau nu înţeleg nimic din ce li se transmite "de la centru" şi programul de guvernare se respectă 1000%...", scrie o persoană.

"Ce legătură aveţi voi cu cele mai valoroase companii din ţara? Voi sunteţi administratorii celor mai datoare companii la bugetul de stat. Ieşiţi din bulă în care vă aflaţi. Cred că sunteţi cel mai autist guvern al României de după 1989", atrage atenţia un alt cetăţean.

"Boss, nu pun botu ' la ce spui mata. Tu ai treabă cu Soros, multinaţionalele, legile justiţiei şi cu tinerii protestatari; dar nu ai nicio treabă cu economia. Salută-l şi pe Dragnea, v- a ieşit spectacolul cu micile disensiuni. De un lucru să fiţi siguri: acum nici tehnocraţii nu va mai salvează !", scrie altă persoană.

"Dacă toate merg aşa de bine , de ce dracului Euro a sărit în aer ? De ce vă împrumutaţi milioane de euro zilnic de la bănci de a sărit Roborul în sus şi implicit ratele la bănci ? De ce a trebuit să ne tăiaţi contribuţia la Pilonul II de pensie ? De ce ? Ca doar totul e lapte şi miere?", adaugă altcineva.

"Preţul benzinei a crescut cu mai mult de 50 de bani în 2 luni. Euro explodat, robor explodat, preţurile alimentelor cresc pe zi ce trece... şi spuneţi că ne merge bine? Poate ar trebui să coborâţi din bula în care trăiţi şi să staţi de vorbă cu oamenii de rând, ca să cunoaşteţi", scrie încă o persoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor