TTS ameninţă China cu excluderea: sistemul chinez de transplanturi, un ”şoc pentru omenire”
focus
alte articole
Participarea unei delegaţii chineze la congresul de transplantologie din Hong Kong, a fost elogiată în media chineză de stat drept un succes: prin aceasta s-ar fi demonstrat că sistemul chinez de transplanturi este acceptat în prezent la nivel internaţional, potrivit oficiosului regimului chinez ”Global Times“.
Dar dr. Jeremy Chapman, preşedintele comitetului pentru programe al "Societăţii de Transplanturi" a respins în mod categoric această afirmaţie şi a ameninţat chiar cu excluderea chinezilor. Un studiu prezentat la congres ridică suspiciuni asupra încălcării standardelor etice. În cazul în care aceste suspiciuni se vor amplifica, China ”va fi în mod oficial demascată şi va fi exclusă definitiv de la congresele noastre, lucru valabil şi pentru publicaţiile făcute de chinezi în Jurnalul pentru Transplanturi”, potrivit relatării New York Times.
În afară de asta, dr. Chapman a explicat mass media că a solicitat reprezentanţilor chinezi prezenţi să cerceteze cazul de urgenţă. De asemenea, TTS va declanşa cercetări pe cont propriu.
”Comunitatea internaţională este îngrozită de practicile folosite în trecut de chinezi” a explicat preşedintele TTS, dr. Philip O’Connell la conferinţa de presă. Practica de prelevare a organelor de la prizonierii executaţi este un şoc pentru întreaga omenire.
Nimeni nu şi-a expus concluziile faţă de chinezi în termeni care să ateste recunoaşterea sistemului chinez de către TTS. ”Chinezii susţin probabil că recunoaşterea ar exista, dar acest lucru nu corespunde realităţii” a clarificat O’Connel.
Într-un interviu acordat ziarului Epoch Times, el şi-a exprimat îndoielile arătând că: ”Regimul a anunţat că începând cu data de 1 ianuarie 2015 renunţă la folosirea organelor deţinuţilor. Dar acesta a fost doar un simplu anunţ, care nu semnifică nimic. Nu a fost emisă vreo lege nouă, iar la nivel juridic nu s-a schimbat nimic. În plus, în 2015, s-au auzit tot mai multe voci ale oficialilor din domeniul transplanturilor, care spuneau, că dacă prizonierii doresc să-şi doneze în mod voluntar organele, ei ar trebui încurajaţi în acest sens, precum şi altele asemenea”.
700 de spitale bănuite de genocid
Situaţia industriei de furt de organe, care nu folosesc numai condamnaţii la moarte ci chiar prizonieri de conştiinţă - dizidenţi, oponenţi şi activişti civic - internaţi în lagăre de muncă fără proces, este mult mai sumbră.
Pe 22 iunie a.c., la Washington D.C. a fost publicat un amplu raport numit "Recoltarea sângeroasă / Carnagiul: O actualizare". Studiul aruncă lumină asupra unui număr de 700 de spitale, în care, de peste 16 ani înfloreşte o afacere tenebroasă - cu organe umane extrase criminal. În China au loc la ora actuală până la 100.000 de transplanturi anual, concluzionează autorii în baza datelor despre spitaluri la care există acces oficial, şi care au putut fi găsite pe Internet.
Numărul uluitor de organe care au inundat China ridică semne de întrebare despre provenienţa lor, având în vedere că nici până în ziua de azi China nu a reuşit să creeze un sistem de donare oficial.
Astfel, raportul arată că principale victime ale genocidului sunt practicanţii Falun Gong - o mişcare spirituală, devenită extrem de populară în anii '90 în China, şi care, începând cu 1999 a fost supusă unei ample persecuţii politice. Practicanţii săi - închişi cu zecile de milioane în vastul sistem de lagăre de muncă din China -sunt supuşi prelevării pe viu a organelor lor, fără consimţământ.
De asemenea, ţinte ale jafului de organe sunt tibetanii, uigurii şi creştinii aparţinând bisericilor clandestine aflate pe lista neagră a regimului comunist de la Beijing.