Trump tot mai izolat: Membrii consiliului de infrastructură al Casei Albe au demisionat

Membrii unui consiliu consultativ privind infrastructura al Casei Albe şi-au prezentat cererile de demisie din cauza afirmaţiilor preşedintelui Donald Trump la recenta erupţie a tensiunilor rasiale din Charlottesville, Virginia.
Donald Trump
Donald Trump (Alex Wong/Getty Images)

"Acţiunile dvs. au ameninţat securitatea patriei pe care am jurat să o apăr", au notat într-o scrisoare adresată lui Trump şapte membri care au demisionat din Consiliul Naţional consultativ pentru infrastructură (NIAC), potrivit Huffington Post.

"Nu aţi denunţat intoleranţa şi violenţa grupurilor care au propagat ura", au adăugat ei.

Unii dintre membrii demisionari au fost numiţi de predecesorul lui Trump, Barack Obama.

La începutul acestei luni, un bărbat ce avea legături cu grupurile care susţin supremaţia rasei albe a intrat într-un grup de contra-protestatari în timpul unei adunări de naţionalişti albi în Charlottesville, omorând o femeie şi rănind alte 20 de persoane.

Trump a agitat spiritele prin refuzul său de a-i acuza pe suprematiştii albi de incident şi a dat vina pe ambele părţi.

Casa Albă a confirmat într-o declaraţie că "un număr de membri ai [consiliului], care au fost numiţi în administraţia anterioară, şi-au prezentat demisia".

Alcătuit din membri din sectorul privat, din mediul academic şi din guvern, consiliul a fost înfiinţat în 2001 în timpul preşedinţiei lui George W. Bush.

Demisiile s-au redus la membrii consiliului care îl sfătuieşte pe preşedinte în ceea ce priveşte securitatea, inclusiv securitatea cibernetică şi cea pentru infrastructura critică.

Membrii demisionari au declarat că administraţia Trump nu a fost "suficient de atentă la problemele de presiune stringentă din domeniul securităţii naţionale din cadrul NIAC sau nu a răspuns la sfaturile bune".

Răspunsul lui Trump la incidentul de la Charlottesville a determinat un val de demisii din cadrul a doua consilii consultative ale Casei Albe, determinându-l pe Trump să le desfiinţeze oficial pe amândouă.

Toţi membrii comitetului de artă al Casei Albe au demisionat, de asemenea, din cauza aceleiaşi probleme.

Tot miercuri, un reprezentant pe probleme de ştiinţă din Departamentului de Stat al SUA i-a trimis, de asemenea, o scrisoare de demisie lui Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe