Stânga continuă războiul: Mii de persoane protestează în timpul unui miting desfăşurat de Trump în Phoenix

Mii de persoane au inundat străzile din Phoenix, Arizona, unde preşedintele american Donald Trump s-a adresat participanţilor la un eveniment politic, în legătură cu remarcile controversate privind protestele din Charlottesville, Virginia.
Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Mario Tama/Getty Images)
Andrei Popescu
23.08.2017

Donald Trump a declarat marţi că “organizaţii media foarte necinstite” au descris în mod eronat declaraţia sa referitoare la protestele violente ce au avut loc în 12 august în Charlottesville.

El a declarat că “a făcut apel în mod deschis la unitate şi înţelegere” şi a denunţat violenţele în “cei mai duri termeni posibili”, dar că o parte a mass mediei nu a raportat acele comentarii şi, în schimb, a inventat alte poveşti fără să dispună de “vreo sursă”.

“Ei nu prezintă faptele. De asemenea, ei nu doresc să raporteze că am luat o atitudine dură împotriva urii, fanatismului şi violenţelor şi că am condamnat cu tărie neo-naziştii, naţionaliştii albi şi KKK”, a declarat preşedintele american.

“Ceea ce s-a întâmplat în Charlottesville loveşte în inima Americii şi, în această seară, toţi cei prezenţi aici condamnă cu tărie bătăuşii care au comis acte de ură şi violenţă”, a adăugat Trump.

În protestele fatale de săptămâna trecută, neo-nazişti şi naţionalişti albi au ocupat străzile Charlottesville, determinând alte forţe să demonstreze împotriva acţiunilor lor, ceea ce a dus la ciocniri violente.

Trump a declarat că violenţele care au provocat moartea unei femei şi rănirea altor câteva persoane s-au produs din vina ambelor tabere ale conflictului.

Reacţia sa a declanşat o furtună politică şi un val de critici din partea membrilor Congresului, a liderilor militari şi a unor importanţi directori generali din sectorul afacerilor. De asemenea, comentariile sale au declanşat proteste în diferite oraşe din SUA.

Marţi, mii de susţinători şi opozanţi ai lui Trump s-au adunat în Phoenix, iar manifestanţii anti-Trump au scandat lozinci precum “Ruşine, ruşine, ruşine!” şi “Fără Trump, fără KKK, fără State Unite fasciste”.

Trump a încercat să minimalizeze numărul manifestanţilor, susţinând: “Doar ca să ştiţi, din partea Serviciului Secret, numărul oamenilor care protestează afară nu este foarte mare”.

Susţinătorii săi au scandat “Construiţi zidul”, o referire la promisiunea de campanie a lui Trump de a construi un zid la graniţa dintre SUA şi Mexic, în timp ce alţii au scandat “Faceţi America măreaţă din nou”.

După ce Trump a declarat că o parte din mass media nu este cinstită, unii dintre susţinătorii săi au scandat lozinci precum “CNN e nasol”, “Ruşine să va fie” şi “Spuneţi adevărul”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor