Servicii contra Trump: James Clapper contestă capacitatea lui Trump de a conduce SUA

Fostul director al Serviciilor de Informaţii americane, James Clapper, a condus un protest liberal împotriva “aiurelilor” care ar fi fost rostite marţi seara în Phoenix de către preşedintele american Donald Trump, mergând până într-acolo încât să pună sub semnul îndoielii calificarea acestuia pentru Biroul Oval.
James Clapper
James Clapper (Getty Images)

În timpul discursului său, Trump a adresat mai multe subiecte aparent fără o legătură între ele, inclusiv mass media, şi-a apărat comentariile privind atacul şi protestele din Charlottesville, posibila retragere din NAFTA şi chiar posibilitatea ca fostul şerif al districtului Maricopa, Joe Arpaio, să fie iertat.

În timpul unui interviu cu CNN, James Clapper şi-a exprimat punctul de vedere privind performanţa preşedintelui Trump. “Este greu să stiu de unde să încep. [Discursul preşedintelui a fost] atât de inacceptabil la atât de multe nivele”, a susţinut Clapper.

Dezvăluind că a lucrat pentru mulţi preşedinţi, Clapper a precizat că nu a mai văzut până acum acest timp de comportament “tulburător” manifestat de vreunul dintre foştii preşedinţi – şi anume, faptul că Trump a sărit de la un subiect la altul şi atitudinea sa furioasă.

“Consider că acest lucru este înfiorător şi tulburător”, a adăugat fostul director al Serviciilor de Informaţii americane.

“Chiar pun sub semnul îndoielii ... calificarea sa de a fi în funcţie şi, de asemenea, încep să mă întreb în legătură cu motivaţiile sale”, a adăugat el ulterior. “Poate îşi caută o cale de ieşire [din preşedinţie]”.

După discursul lui Trump, Don Lemon de la CNN şi-a exprimat punctul de vedere asupra afirmaţiilor făcute de liderul american.

“Este instabil. Este stânjenitor şi nu mă refer pentru noi, mass media, deoarece ne-a atacat, ci pentru ţara [noastră]”, a afirmat Lemon. Discursul său a fost negândit. Fără raţionament. Lipsit de fapte. Lipsit de înţelepciune. Nu a existat nicio solemnitate [în discurs]. Nu a existat nicio judecată sănătoasă în el”.

În discursul său din Phoenix, Donald Trump a criticat dur organizaţiile majore de presă mainstream precum CNN, New York Times, ABC, etc. şi a atacat establishmentul politic şi administrativ american, cu care se află în război de la învestirea sa din ianuarie 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe