Tristeţea copiilor contemporani: "Urăsc telefonul mobil al părinţilor mei"

"Ce aţi fi dorit să nu se fi inventat niciodată?", a fost întrebarea surpriză dată ca temă la o clasă într-o şcoală din Statele Unite.
Copil (Getty Images)
Mioara Stoica
29.05.2018

Răspunsul unui elev de clasa a II-a la o temă este stupefiant: "Urăsc telefoanele, pentru că părinţii mei îşi petrec toată ziua vorbind la mobile. Urăsc smartphone-ul mamei mele şi mi-aş fi dori să nu-l fi cumpărat niciodată”. Acesta a devenit viral pe Facebook.

Un copil de clasa a II-a la o şcoală din Louisiana, Statele Unite, trebuia să răspundă, ca temă, la întrebarea: "Ce aţi fi dorit să nu se fi inventat niciodată?". Acesta şi-a exprimat suferinţa cauzată de timpul pierdut de părinţii săi pe telefon, şi de faptul că nu este tratat cu aceeaşi atenţie.

Jen Beason, profesoara care a dat tema copiilor, a postat răspunsul elevului pe profilul său de Facebook împreună cu un sfat: "Ascultaţi-vă copiii!"

 (Print screen Facebook)
(Print screen Facebook)

Împreună cu textul, copilul a desenat, de asemenea, un smartphone tăiat cu un X şi alături o faţă tristă cu cuvintele "Îl urăsc". Profesoara a mai adăugat că acest elev a cărui temă a postat-o pe Facebook nu este singurul care a ales telefonul mobil drept invenţie de aruncat. Din 21 de elevi, patru au admis să urăsc smartphone-ul.

Copiii sunt foarte sensibili şi simt nevoia de afecţiune, de bunătate, răbdare şi de îndrumare în formarea lor ca oameni maturi. E adevărat că acest lucru nu este chiar uşor pentru părinţi, aflaţi în vârtejul activităţilor şi tehnologiei moderne.

Postarea profesoarei a devenit virală pe reţelele de socializare. Profesoara a lansat două hashtag-uri #getoffyourphone şi #listetoyourkids pentru a sfătui părinţii "să lase telefoanele mobile" şi "să-şi asculte copii".

Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor