Tribunalul Constanţa respinge cererea lui Becali: Nu se va opera în străinătate

Gigi Becali
Gigi Becali (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Tribunalul Constanţa a respins, joi, cererea de eliberare a lui Gigi Becali, care a explicat că vrea să se opereze într-o clinică din München, transmite B1 TV.

Avocatul lui Becali a susţinut că starea de sănătate a lui Becali s-a înrăutăţit în penitenciar.

Ca urmare a deciziei magistraţilor, Gigi Becali are acum două posibilităţi pentru efectuarea operaţiei: în sistemul sanitar al penitenciarelor sau într-un spital din România, sub pază.

Judecătorii i-au cerut lui Becali luna trecută să prezinte un certificat medico-legal pentru a stabili gravitatea stării de sănătate şi dacă afecţiunile sale pot fi tratate în sistemul penitenciar sau într-un spital public.

Becali a informat magistraţii că la dosar sunt depuse cinci opinii ale unor medici neurochirurgi, care consideră că are nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

"Când cinci opinii ale medicilor neurochirurgi, între care şi medicul Ciurea, care este cel mai mare din România, arată că dacă nu se face operaţia este pericol de paralizie, nimeni nu mă poate obliga să fac această intervenţie la un doctor pe care îl vor instituţiile statului", a spus Becali în faţa instanţei.

În opinia avocatei Maria Văsîi, concluziile documentului medico-legal "sunt explicite, unanime, în sensul că s-a constatat existenţa acestei afecţiuni deosebit de grave şi că nu poate fi tratată în reţeaua penitenciară", aceasta susţinând că Becali riscă să paralizeze dacă nu este operat urgent în zona cervicală a coloanei vertebrale.

Omul de afaceri are termen de trei zile pentru a contesta decizia judecătorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne