TreT - Câinele care practică Parkour (video)

TreT
TreT (Facebook)

Credeaţi că numai oamenii sunt atraşi de adrenalină şi sporturi extreme?

Ei bine, TreT, un câine din rasa American Staffordshire Terrier, a ajuns vedetă pe youtube datorită abilităţilor sale ieşite din comun.

TreT se distrează pur si simplu practicând Parkour.

Parkour este abilitatea care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient şi mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B, folosind doar mijloacele propriului corp. Este o disciplină fizică inspirată de mişcarea corpului. Se concentrează pe mişcarea eficientă, neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul şi prin obstacole (atât naturale cât şi artificiale) într-un anume mediu înconjurător. Astfel de mişcare poate apărea sub formă de fugă, sărituri, căţărări şi tehnici mai complexe.

Scopul parkour-ului este ca practicantul să-şi adapteze mişcarea la orice obstacol din calea sa.

Exact ca toţi practicanţii acestui sport, TreT se caţără pe ziduri, face sărituri aproape imposibile, sau se strecoară prin spaţii foarte strâmte pentru a ajunge cât mai repede la destinaţie.

Şi dacă vă gândiţi că aţi putea scăpa de el urcându-vă într-un copac, vă spunem să vă gândiţi mai bine.

„TreT este o sursă briliantă de energie - acum pare gata să sară pe tine, peste tine, dispărând din imagine şi să reapară brusc lângă tine. El este un exemplu foarte bun, care arată cum câinii au o dexteritate naturală.” , spune despre el cel care l-a antrenat, Elchaninov Eugene, din Ucraina.

Primul film al lui TreT pus pe internet a strâns peste 2.700.000 de vizualizări, iar pe site-ul special dedicat lui, a depăşit cu mult numărul de 6 milioane de vizualizări.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură