Transelectrica: Consiliul de Administraţie funcţionează acum doar cu cinci membri din şapte

Epoch Times România
20.03.2012

Oficialii Transelectrica susţin că, în prezent, Consiliul de Administraţie (CA) al companiei funcţionează cu cinci membri din şapte, celelalte două posturi fiind vacante, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA informează publicul investitor că în prezent Consiliul de Administraţie al Companiei funcţionează cu cinci membri din şapte, în conformitate cu prevederile legale. În locul celor doi administratori care şi-au prezentat demisiile, Cristian Ene Corbeanu şi Sergiu Noruţ Stănişteanu, nu au fost numite alte persoane", se arată în comunicat.

Precizările vin după ce noul ministru al Economiei, Lucian Bode, a transmis transportatorului de electricitate o notă în care recomandă numirea provizorie a consilierului său personal, Silviu Mănăstire, şi a directorului de cabinet, Gabriel-Adrian Margin, în funcţiile vacante din Consiliul de Administraţie, până la desemnarea noilor administratori privaţi.

De asemenea, ministrul a recomandat şi numirea lui Gheorghe Seculici în funcţia de preşedinte al CA.

În această perioadă, Ministerul Economiei vrea să vândă un pachet de 15% din acţiunile Transelectrica. Oferta a început la data de 14 martie şi se va termina la data de 27 martie 2012.

Dincolo de discuţiile din jurul membrilor CA, care pot diminua interesul investitorilor, cei care vor să achiziţioneze titluri la Transelectrica nu ştiu nici care va fi noul acţionar majoritar al companiei. Aceasta deoarece în următoarea perioadă Transelectrica şi Transgaz vor fi trecute în subordinea altui minister, întrucât legislaţia europeană prevede separarea totală a producţiei de activităţile de distribuţie şi transport, iar ministerul deţine majoritatea producătorilor de electricitate din ţară.

Pe lista potenţialelor instituţii care ar putea deveni acţionarii majoritari ai Transelectrica şi Transgaz se află Ministerul Finanţelor, cel al Dezvoltării şi al Transporturilor. Decizia nu a fost luată încă, iar surse din domeniu au afirmat că va fi una politică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor