Traian Băsescu îşi postează cazierul pe Facebook pentru a arăta că nu-i un "politician penal"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Acuzat în repetate rânduri că face parte din categoria "politicienilor penali" - a se citi "politicieni cu dosare penale" - fostul şef al statului, Traian Băsescu, actualmente candidat din partea PMP la Senat, îşi publică pe Facebook cazierul.

"Văd că mulţi propagandişti mincinoşi mă includ în categoria “politicienilor penali”. Îi dezamăgesc, prezentându-le adeverinţa cazier, din data de 1 noiembrie 2016, din care rezultă: că nu am nicio condamnare şi nu am calitate de inculpat în niciun dosar.
Vă rog, nu confundaţi hărţuiala publică la adresa mea cu realitatea juridică", îşi explică Băsescu demersul.

Cazier Traian Băsescu
Cazier Traian Băsescu (Facebook)

Reamintim că, în contextul discuţiilor despre "politicieni penali" - din ce în ce mai intense pe măsură ce se apropie alegerile - Traian Băsescu preciza recent că nu are calitatea de inculpat în niciun dosar, ci doar de suspect într-un singur caz, şi şi-a depus candidatura pentru prima poziţie la Senat plecând de la această premisă.

"Vreau să vă spun un lucru ferm: cu tot ce s-a discutat în presă şi cu toate dosarele, nu am calitate de inculpat în niciun dosar, am calitatea de suspect într-un singur dosar, iar după ce mi-am dat declaraţia, procurorul nu a considerat că trebuie să-mi dea calitatea de inculpat", a declarat joi Băsescu la B1 Tv.

Fostul preşedinte a mai precizat că şi-a depus candidatura pentru prima poziţie la Senat, "plecând de la premisa că este un om care nu e inculpat în niciun dosar" şi a reamintit că orice om poate avea o reclamaţie sau o plângere şi i se deschide dosar penal.